Πρέπει να καθαριστούν οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι

Πρέπει να καθαριστούν οι δασικοί και αγροτικοί  δρόμοι

Πρέπει να καθαριστούν οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 422 ΦΟΡΕΣ

Έντονος προβληματισμός για τις ανεξέλεγκτες χωματερές

Συνεδρίασε χτες υπό την προεδρεία του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας Αγαπητού Πάλλα το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του δήμου Ρόδου και εξέτασε ζητήματα που αφορούν την αντιπυρική περίοδο.

Αναδείχτηκε κυρίως η αναγκαιότητα να καθαριστούν οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι, ώστε να γίνουν βατοί για τα οχήματα πυρόσβεσης καθώς και η λήψη μέτρων για τον έλεγχο των χωματερών που λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλες τις υπηρεσίες που συνεπικουρούν το έργο της πυροσβεστικής ο αντιδήμαρχος κ. Πάλλας δήλωσε τα εξής: « υπάρχει μεγάλος προβληματισμός όσον αφορά το συντονισμό και τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου για το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα και το δασαρχείο και εμείς και η περιφέρεια λόγω έλλειψης μηχανημάτων αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα.

Όπως πληροφορήθηκα ,έχει εγκριθεί το ποσό των 358.000 ευρώ για την πολιτική προστασία από το οποίο 100.000 ευρώ θα διαθέσουμε για τη συντήρηση και του αγροτικού αλλά και του δασικού οδικού δικτύου.

Σήμερα έγινε μία πρόταση ώστε να πραγματοποιηθεί ένας προγραμματισμός των εθελοντικών ομάδων ώστε σε έκτακτο περιστατικό να έχουμε μία συχνότητα και να επικοινωνούμε όλοι μέσω αυτής γιατί σήμερα έχει ο καθένας τη δική του.

Ο μεγάλος προβληματισμός, παραμένει για τις ανεξέλεγκτες χωματερές αλλά και γι’ αυτό το κομμάτι μέσα από την πολιτική προστασία θα γίνουν δύο εργολαβίες για να «μαζευτούν» οι χωματερές που δημιουργούν κυρίως ιδιώτες και επιχειρηματίες που κάνουν ανακαινίσεις.
Τις επόμενες μέρες, ο διοικητής της πυροσβεστικής θα στείλει τον πίνακα των ανεξέλεγκτων χωματερών και μαζί με το διευθυντή της καθαριότητας του δήμου κ. Μάτση θα κάνουμε μία αυτοψία ώστε να αποφασίσουμε ποιοι προηγούνται στον καθαρισμό.

Οι εθελοντικές ομάδες είναι κοντά μας όπως κάθε χρόνο έχουν πάρει και τον απαιτούμενο εξοπλισμό από εργαλεία».
Ειδικά σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των δρόμων ο κ. Πάλλας, υπογράμμισε ότι αυτοί έχουν ξεκινήσει με τα μέσα που διαθέτει ο δήμος αλλά στη συνέχεια θα γίνει εργολαβία ανά δημοτική κοινότητα. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει αποδοχή του παραπάνω ποσού και αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να προχωρήσει η σύνταξη μελετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του δασαρχείου ήρθαν χρήματα για τη Δωδεκάνησο και τα νησιά του βορείου Αιγαίου αλλά από την ενημέρωση που είχε από τον επίτροπο θα πρέπει ο διαγωνισμός να γίνει για όλο το ποσό το οποίο είναι και μικρό αλλά ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να είναι ένας για όλα τα νησιά, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία δύσκολα θα υλοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου