Θα μεταφερθούν όλα τα παροπλισμένα σκάφη από το παλιό καρνάγιο

Θα μεταφερθούν όλα τα παροπλισμένα σκάφη από το παλιό καρνάγιο

Θα μεταφερθούν όλα τα παροπλισμένα σκάφη από το παλιό καρνάγιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 973 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι το τέλος του μήνα σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο

Μέχρι τα τέλη Μαΐου υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) η μεταφορά των παροπλισμένων σκαφών από το λιμάνι της Ακαντιάς στο χώρο του καρνάγιου, κάτι που αποτελεί το πρώτο και βασικό βήμα για ν’ ανοίξει η αξιοποίηση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ρόδου.

Για το θέμα αυτό, ενημέρωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ., ο Πρόεδρός του κ. Μιχάλης Χριστοδούλου. Σημειώνεται ότι, την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 9:30 το πρωί, έχει συγκαλέσει σχετική σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν ο Λιμενάρχης Ρόδου και ο Αντιπρόεδρος του Λ.Τ. κ. Βασίλης Ψυλλάκης ενώ θα ενημερώσει και τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο ώστε να παραστεί εάν μπορέσει.

Στη σύσκεψη, θα εκπροσωπούνται και τα δύο καρνάγια, δηλαδή της Ακαντιάς και της Άλφα 1, ενώ αναμένεται να παρίσταται και ιδιώτης ο οποίος διαθέτει πλατφόρμα τέτοια που να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει οδικώς τα σκάφη εκείνα που δεν είναι αξιόπλοα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χριστοδούλου, ενημέρωσε χθες τη λιμενική επιτροπή ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη μεταφορά των σκαφών από την Ακαντιά στο νέο καρνάγιο καθώς έχουν ξεκινήσει τα έργα και, όπως είπε χαρακτηριστικά, θέλουν να τελειώνουν με το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνεται ότι, τα σκάφη αυτά τα οποία βρίσκονται στο χώρο της Ακαντιάς, ήταν πάνω από 100 αλλά μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί γύρω στα 20 και μένουν άλλα 82, για τα οποία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες. Από αυτά, γύρω στα 20 δεν έχουν νηολόγιο.

Ειδικότερα, όσα από τα σκάφη έχουν ιδιοκτήτες, αυτοί έχουν ενημερωθεί σχετικά και πρέπει να φροντίσουν να τ’ απομακρύνουν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα τ’ απομακρύνει το Λ.Τ. άμεσα και θα τους επιβάλει να πληρώσουν τα έξοδα. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνα που σε δέκα μέρες, όταν τελειώσουν οι εργασίες, μπορούν να φύγουν αφού μπορούν να πέσουν στη θάλασσα.

Ανάμεσα στα σκάφη, υπάρχουν και κάποια που έχει το Λιμεναρχείο, περίπου στα 15 για τα οποία υπάρχουν μεσεγγυούχοι, που επίσης θα μεταφερθούν σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο.

Όσο αφορά στα σκάφη που δεν έχουν ιδιοκτήτες και το Λιμεναρχείο δεν έχει τα στοιχεία τους, τα οποία είναι περίπου είκοσι και είναι εγκαταλελειμμένα εδώ και πολλά χρόνια, αυτά θα τα σπάσουν.

Όπως είπε ο κ. Χριστοδούλου, επειδή πρόκειται για μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για τη μεταφορά τους, μια και ο τρόπος για να τα μεταφέρουν είναι να τοποθετηθούν πάνω σε πλατφόρμα, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Πάντως, υπολογίζεται ότι μέχρι τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τους.

Άλλα θέματα
Επίσης, χθες, ο Πρόεδρος του Λ.Τ. ενημέρωσε τη λιμενική επιτροπή ότι έχει εγκριθεί η σύμβαση του Λ.Τ. με Εταιρία η οποία θα παρέχει δωρεάν wifi για τους επισκέπτες στο λιμάνι ώστε να μπορούν να έχουν πληροφόρηση για τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους κτλ. Ακόμα, το Λ.Τ. και η Εταιρία θα έρθουν σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου ώστε, όποιος θέλει, να προβάλει την επιχείρησή του μέσω αυτού.

Επίσης, τους ενημέρωσε ότι το Λιμενικό Ταμείο θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας τα «Ποσειδώνια» που θα διεξαχθεί 23-24 Μαΐου στην Αθήνα. Όπως και για το ότι, εδώ και τρεις εβδομάδες, έχει οργανωθεί και λειτουργεί ο σταθμός πρώτων βοηθειών στο τουριστικό λιμάνι, κάτι που αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Χριστοδούλου, χθες, ενημέρωσε το Σώμα ότι στις 30 Απριλίου έκαναν μία πρόταση σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την αναβάθμιση της ασφάλειας για τους λιμένες , προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα δύο έργα της τάξεως των 100 χιλιάδων ευρώ: Το ένα είναι για τους προσκρουστήρες στο λιμάνι της Τήλου, και το άλλο για τα αγκυροβόλια της Σύμης, προϋπολογισμού 167 χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Συνεδριάζει την Παρασκευή το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου

Ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου για τη χθεσινή απεργία

Ανάπτυξη & εμπλουτισμός ψηφιακών υπηρεσιών από το Επιμελητήριο με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους της ΠΝΑι

Την εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Στ. Κασσελάκης

Ρόδος: Πτώμα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε πριν από λίγο στην παραλία του Ζέφυρου

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Παρασκευά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

(Βίντεο & Φωτογραφίες) Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε πριν από λίγο και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου - Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια