Κάνετε λάθος κύριε Καρίκη

Κάνετε λάθος κύριε Καρίκη

Κάνετε λάθος κύριε Καρίκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1150 ΦΟΡΕΣ

Αγαπητέ κε Καρίκη διάβασα την απάντηση που δώσατε στον Δήμαρχο Ρόδου. Έχω συνηθίσει συχνά-πυκνά να αρθρογραφώ επωνύμως στο τύπο για θέματα που αφορούν την πόλη μου και όχι μόνο. Θα ήθελα λοιπόν να τοποθετηθώ δημόσια και επί της απαντητικής επιστολής σας σαν απλός πολίτης αυτής της πόλης. Θεωρώ ότι «δικαιούμαι διά να ομιλώ», αν και από εσάς δεν περιμένω να αντιταχτείτε σε αυτό μου το δικαίωμα. Εσείς είστε πραγματικά δημοκράτης άνθρωπος και δεν έχετε καμιά σχέση με άλλους «δημοκράτες» του δημόσιου βίου, που την προαναφερθείσα έκφραση όπως και το άλλο δημοκρατικό «θέλετε δεν θέλετε θα γίνει», το έχουν σε πλήρη προτεραιότητα στο μυαλό και στα χείλη τους.

Θεωρώ λοιπόν ότι κάνετε λάθος στη συνολική θεώρησή σας και εξηγούμαι.
Πράγματι η πόλη και ιδιαίτερα οι οικισμοί του νησιού έχουν το μαύρο τους το χάλι. Δεν θα διαφωνήσει μαζί σας κανένας λογικός κάτοικος αυτής της πόλης γιατί έχει μάτια και βλέπει για όσα γεγονότα αναφέρετε.

Πράγματι:
Οι κάδοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι, χορταριασμένοι οι δρόμοι τα πεζοδρόμια και τα πάρκα, επικίνδυνες οι παιδικές χαρές και τα τείχη της Μεσαιωνικής μας πόλης, λακκούβες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια (αξιοθέατα έγιναν), εγκατάλειψη της Μεσαιωνικής Πόλης, εγκατάλειψη των παραλιών μας, κακή εικόνα των συνοικιών και των χωριών μας και ακόμα πολύ περισσότερα δημιουργούν ένα μακρύ λυπηρό κατάλογο προβλημάτων για το Δήμο μας.
Μπορεί πράγματι όπως λέτε και οι ίδιοι οι σύμβουλοι του ο ένας μετά τον άλλο να αποστασιοποιούνται. Όμως είστε άδικος. Διότι δεν έφυγαν όλοι. Για κάτι δύσπιστους σαν εσάς, έβαλε στην συνέντευξη τύπου κάποιους που του απέμειναν δίπλα του για να τους δείτε.

Το μόνο που μπορείτε να πείτε ήταν ότι το κλίμα στη συνέντευξη δεν ήταν πολύ αισιόδοξο και χαρούμενο και σου έδινε την αίσθηση της απολογίας παρά της υπερήφανης ενημέρωσης. Ε δεν πειράζει. Χρεώστε στον σκηνοθέτη ένα κακό στήσιμο.
Το βασικό όμως που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι όλα αυτά τα καθημερινά στα οποία αναφέρεστε, είναι πολύ μικρά για τη σκέψη και τις ενέργειες ενός Δημάρχου. Ο δήμαρχος μας είναι για τα μεγάλα. Τα υπέρμετρα. Όπως ο νέος υποσταθμός της ΔΕΗ. Αυτό από μόνο του μπορεί να είναι στόχος ζωής.

Εμείς εδώ στη γειτονιά του Αϊ Νικόλα και όχι μόνον, είμαστε πεπεισμένοι ότι αν ήταν σήμερα στο θώκο του δημάρχου Ρόδου οποιοσδήποτε άλλος, αυτό το έργο δεν θα γινόταν. Μόνο αυτός το κατάφερε και μπράβο του. Ελπίζω δε να μην έχετε παρασυρθεί και εσείς από τη διοχετευμένη κακόβουλη προπαγάνδα ότι το έργο δεν είναι τόσο μεγάλο όσο φάνηκε στης τρισδιάστατη απεικόνιση που είδε το φως της δημοσιότητας τελευταία ή ότι είναι υπόγειο και δεν θα φαίνεται. Σαν αρχιτέκτονας διαβεβαιώνω εσάς και όποιον άλλο Ροδίτη δεν μένει στην περιοχή και ίσως θεωρεί ότι δεν τον αφορά, ότι η γεωμετρική τρισδιάστατη απεικόνιση είναι ορθή. Είναι ένα τρομακτικά τεράστιο βιομηχανικό κτίριο.

Εμείς πάντως οι κάτοικοι τον ευγνωμονούμε και οι ευχές μας καθημερινά τον συντροφεύουν, παρά τα όσα ψιθυρίζονται από μια μειοψηφία «γραφικών».
Σε λίγο μάλιστα που θα εισπράξει η πόλη το αντίτιμο αυτής του της ενέργειας, τα ανταποδοτικά οφέλη από τη ΔΕΗ όπως έλεγε, ίσως δείτε και κάποιο παραγόμενο έργο… Γιατί απ΄ ότι μέχρι σήμερα έχει φανεί, η παραγωγή έργου με αποκλειστικές ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής είναι ουτοπική προσδοκία.
Εγώ κύριε Καρίκη είμαι ένας απλός πολίτης. Ξέρω όμως ότι ο φασίστας De Vechi έφτιαξε το Καστέλο και έμεινε. (ευτυχώς εκείνος είχε τουλάχιστον γούστο…). Η Χούντα έφτιαξε το κτίριο της ΔΟΥ και έμεινε.

Και περιμένω με ανυπομονησία να ολοκληρωθεί το τρίτο «υπέρμετρο έργο» που θα χαρακτηρίσει το νέο κέντρο της πόλης, για να συμπληρωθεί η εικόνα των μεγάλων δημιουργών και διαμορφωτών αυτής της πόλης. Έτσι θα μπορέσω να βγάλω μια φωτογραφία των εγκαινίων αυτού του «τεράστιου πράγματος» μαζί με τους δημιουργούς του που θα ποζάρουν μπροστά του (αυτούς που το επεδίωξαν και αυτούς που το ανέχτηκαν) και να την βάλω στο εικονοστάσι μου.
Έχω μια κενή θέση δίπλα στην εικόνα που δείχνει τον Ιούδα να φιλά το Χριστό…

Νίκος Κουμνάκης
Κάτοικος Αγ. Νικολάου

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"