Πέντε χρόνια κάθειρξη για τον χαρτοφύλακα με την ηρωίνη

Σε πέντε χρόνια κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων 57χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη πριν από τρία χρόνια, μόλις αφίχθηκε στην Κω με πλοίο της γραμμής, όταν σε έλεγχο που του έγινε διαπιστώθηκε ότι στον χαρτοφύλακα που κρατούσε περιέχονταν 533 γραμ. ηρωίνης!

Σε βάρος του 57χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την διακίνηση και τον Μάιο του 2015 κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε  ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 57χρονος άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και κατάφερε να μειώσει την ποινή του κατά δύο χρόνια, αφού καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου ο αλλοδαπός ισχυρίστηκε πως είναι τοξικομανής και πως από τη νεαρή του ηλικία κάνει χρήση ηρωίνης. Σε ότι αφορά την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του, είπε πως του την είχε δώσει αλλοδαπός στην Αθήνα για να την μεταφέρει στην Κω, σε αντάλλαγμα για τα 300 ευρώ που του χρωστούσε ο 57χρονος, και πως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ηρωίνη αλλά για χασίς.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

Έτσι στις 23 Ιουλίου 2014 το πρωί οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο στον 57χρονο ο οποίος είχε μόλις αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Κω και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μέσα σε χαρτοφύλακα δυο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού βάρους 533 γραμμαρίων.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, η οποία άσκησε ποινικές διώξεις σε βάρος του και τον παρέπεμψε για τα περαιτέρω.