Τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία στον Δικηγορικό σύλλογο

Σε … προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει των αρχαιρεσιών που θα γίνουν το φθινόπωρο για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, μπήκαν από χθες οι δικηγόροι της Ρόδου, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Φώτη Κωστόπουλου για τη θέση του προέδρου.

Καταβενάκης Βασίλης Καταβενάκης Βασίλης

Οι εκλογές έχουν προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο του 2017 και ήδη οι συζητήσεις για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει για τα καλά.

Και στις εκλογές αυτές, για δεύτερη φορά, θα υπάρξουν δύο ψηφοδέλτια, ένα ενιαίο με τα ονόματα των υποψηφίων συμβούλων και ένα ενιαίο για τους υποψήφιους προέδρους του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Χθες ο κ. Φώτης Κωστόπουλος ανακοίνωσε επισήμως την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ψήφο των συναδέλφων του στις προσεχείς εκλογές για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Περίδης ΒασίληςΠερίδης Βασίλης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ενδιαφέρον έχει εκφράσει και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η υποψηφιότητα του νυν αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλη Περίδη, ενώ με την ιδέα να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου «φλερτάρει» και ο κ. Βασίλης Καταβενάκης.

Τέλος την επιθυμία να κατέλθει υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου έχει εκφράσει και ο κ. Γιώργος Μαυρομάτης.
Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα η «μάχη» για τη προεδρία αλλά και μία θέση στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου που θα προκύψει τον Νοέμβρη θα ενταθεί, παρουσιάζοντας μεγάλο ενδιαφέρον.

Η δήλωση υποψηφιότητας
Πάντως ο κ. Φώτης Κωστόπουλος «ανοίγει» πρώτος την προεκλογική περίοδο με την δήλωση – γνωστοποίηση που έκανε χθες προς όλους τους συναδέλφους του, τους οποίους και ενημερώνει για την υποψηφιότητα του.

Στην ανακοίνωση του κ. Κωστόπουλου αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μετά από ώριμη σκέψη και αφού στάθμισα όλα τα δεδομένα, αποφάσισα να θέσω  υποψηφιότητα στις ερχόμενες εκλογές του Συλλόγου μας.

Κωστόπουλος ΦώτηςΚωστόπουλος Φώτης

Η ανάγκη για έναν ισχυρό συνδικαλιστικά και κοινωνικά Σύλλογο με οδήγησε στην απόφαση μου αυτή.
Η εποχή που διερχόμαστε είναι η δυσκολότερη περίοδος για το Δικηγορικό Σώμα γι’ αυτό και απαιτείται περισσότερο από ποτέ, ο Δικηγορικός Σύλλογος να σταθεί  δυναμικά στο πλευρό των δικηγόρων  για να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις που οδηγούν σε συρρίκνωση και υποβάθμιση το Δικηγορικό λειτούργημα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι οι Δικηγόροι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Δικαιοσύνης και  της έννομης τάξης και ότι η   υποβάθμισή των Δικηγόρων οδηγεί σε υποβάθμιση της Δικαιοσύνης και σε περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών.  

Τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία χρόνια οδήγησαν και οδηγούν τον κλάδο μας σε μαρασμό και στην αδυναμία μεγάλης μερίδας πολιτών να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Στην πιο δύσκολη περίοδο για το μέλλον και την αντοχή της δικηγορίας και των Δικηγόρων, οι επερχόμενες εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων, είναι οι πλέον κρίσιμες για το μέλλον του επαγγελματία Δικηγόρου, για την επιβίωση και την αξιοπρέπειά του.       

Μαυρομάτης ΓιώργοςΜαυρομάτης Γιώργος

Γι’ αυτό απαιτείται σοβαρότητα, Συλλογική αντιμετώπιση και κυρίως  λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δικηγορικού Συλλόγου (Γ.Σ και Δ.Σ) έτσι ώστε αφενός οι Δικηγόροι έχοντας την αρωγή του  Συλλόγου να μην αισθάνονται ότι δίνουν  αυτό τον αγώνα καθημερινά μόνοι και αφετέρου  όλοι οι υπόλοιποι παράγοντες να γνωρίζουν και να αντιληφθούν ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα είναι  δυναμικά παρών, για να αντιμετωπίσει τα κάθε είδους προβλήματα που ανακύπτουν,  σε βάρος των δικηγόρων.

Με αυτές τις σκέψεις θέλησα να σας καταστήσω κοινωνούς των προθέσεων που με ώθησαν στην απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα, ενώ στο διάστημα που ακολουθεί θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διεξοδικότερα.                                                                     

Ρόδος 18/5/2017
Με συναδελφικούς
 χαιρετισμούς
Φώτης Κωστόπουλος».