Δύο χρόνια με αναστολή για ληστεία

Δύο χρόνια με  αναστολή για ληστεία

Δύο χρόνια με αναστολή για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος που κατηγορούνταν για ληστεία σε βάρος 20χρονης αλλοδαπής από την Ολλανδία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού τον 28χρονο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή.

Ο 28χρονος είχε συλληφθεί ξημερώματα του Σαββάτου 14 Ιουλίου 2012 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατηγορούμενος για την αρπαγή τσάντας από αλλοδαπή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 28χρονος πλησίασε μια 20χρονη –τότε- αλλοδαπή από την Ολλανδία και αφού την χτύπησε με τα χέρια του και την έριξε στο έδαφος της αφαίρεσε μια τσάντα που κρατούσε. Άμεσα ειδοποιήθηκαν περιπολούντες αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε η κλεμμένη τσάντα και αποδόθηκε στην παθούσα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και στη συνέχεια προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 28χρονος είχε δηλώσει ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία λαμβάνει με ιατρική συνταγή φάρμακα. Την ημέρα του συμβάντος είχε λάβει κανονικά την δοσολογία που του αναλογούσε ενώ παράλληλα είχε καταναλώσει και ποσότητα αλκοόλ με αποτέλεσμα να μην έχει αίσθηση των πράξεών του. Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο 28χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο