Οι Δωδεκανήσιοι ομογενείς της Αυστραλίας διενεργούν έργανο για τους σεισμοπαθείς της Ρόδου

Οι Δωδεκανήσιοι ομογενείς της Αυστραλίας διενεργούν έργανο για τους σεισμοπαθείς της Ρόδου

Οι Δωδεκανήσιοι ομογενείς της Αυστραλίας διενεργούν έργανο για τους σεισμοπαθείς της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 299 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 21 Μαΐου 1957 Αριθ. Φύλλου 1828

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΟΥΣ
ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΡΑΝΟΝ ΔΙ’ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ (Ιδ. ανταπόκρισις)

Κατ’ ειδήσεις εξ Αδελαΐδος της Νοτίου Αυστραλίας η εκεί ελληνική παροικία ανέλαβε την πρωτοβουλίαν και διενεργεί μετ’ επιτυχίας έρανον, το προϊόν του οποίου, αφού συγκεντρωθή, θα σταλή μερίμνη των πρωτοστατούντων, τις την Επιτροπή Δωδεκανησίων.
Η εν λόγω Επιτροπή Δωδεκανησίων της Αυστραλίας πραγματοποιεί από ημερών μεγάλον έρανον προς ενίσχυσιν των σεισμοπαθών της Ρόδου.


Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΕΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ Α. ΕΝ. ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ 2-0 (1-0) ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΡΙΘΗ ΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ολίγοι φίλαθλοι παρηκολούθησαν τον προχθεσινόν ποδοσφαιρικόν αγώνα δια το Κύπελλον Ελλάδος μεταξύ Διαγόρα και Α.Ε. Νικαίας. Καθηλωμένοι εις τας θέσεις των αψηφούντες την βροχήν η οποία έπιπτε συνεχώς κατά την διάρκειαν του α’ ημιχρόνου παρηκολούθησαν ένα άτεχνο χωρίς συνδυασμούς σκληρό αγώνα και γενικώς τίποτε. Ο δυνατός αέρας ημπόδισε την δημιουργίαν μιας ωραίας συναντήσεως με φάσεις και τεχνικούς συνδυασμούς. Με τας ατυχίας αυτάς ήλθε να προστεθή και η πενιχρά διαιτησία του κ. Ζώγα.
Αλλά ας προχωρήσωμεν εις την περιγραφήν του αγώνος που εγράφη με 2-0 υπέρ του πρωταθλητού Δωδεκανήσου.

Ο ΑΓΩΝ
Προ του διαιτητού κ. Ζώγα αι ομάδες παρατάσσονται ως ακολούθως:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ. Πετρίδης, Κωστάντζος, Δελαπόρτας, Κωνσταντίνου, Ζωΐδης, Κυπραίος, Σκούλουκας, Παπαδιός, Μελιδώνης, Σβίνος και Σφυρίου. Α.Ε. ΝΙΚΑΙΑΣ. Φρονιμίδης, Σιδέρης, Γεμιτζόγλου, Λούμης, Λαουτάρης, Τσακιράκης, Μαυρικίδης, Αναστασιάδης, Γιωργούλης, Μάμαλης και Κοσμικίδης. Το εναρκτήριο λάκτισμα έχει η ΑΕΝ η οποία επιχειρεί την πρώτην κάθοδον δια του Μαυρικίδη ο οποίος τροφοδοτεί τον Γιωργούλη.

Ο Γιωργούλης εις την προσπάθειαν του να μαρκάρη τον Δελαπόρτα χάνει την μπάλλα, η οποία περιέρχεται εις τον Ζωΐδην. Ο Ζωΐδης πασσάρει εις τον Σφυρίου, ο Σφυρίου εις τον Σβίνον ο οποίος τριπλάρει τον Σιδέρη και τροφοδοτεί τον Μελιδώνη. Εις σύγκρουσίν του με τον σέντερ μπάκ Γεμιτζόγλου τραυματίζεται και αποχωρεί. Από αυτού του σημείου μέχρι του 36’ ο Διαγόρας αγωνίζεται με δέκα παίκτας.
Η ΑΕΝ έχουσα ευνοϊκόν τον άνεμον εγκαθίσταται δι’ ολίγα λεπτά εις τα καρρέ του αντιπάλου της.

Εις το 7’ ο έξω δεξιά Μαυρικίδης σουτάρει αλλ’ ο Κωστάτζος αποσοβεί τον κίνδυνο.
Τα λεπτά κυλούν με υπεροχήν της ΑΕΝ της οποίας οι κυνηγοί δεν ημπορούν να αξιοποιήσουν καμμιά κάθοδον.

Εις το 14’ ο φάουλ από 40μ. ο Πετρίδης αναγκάζεται να αποκρούση με πλοντζόν.
Εις το 17’ μια κακή συνεννόησι του Δελαπόρτα προς τον Πετρίδην παρ’ ολίγον να επιφέρη τέρμα. Ο Πετρίδης με γροθιά αποκρούει.

Από του 18’ μέχρι του 29’ η υπεροχή είναι μοιρασμένη η δε ποδοσφαίρα παίζεται εις το κέντρον του γηπέδου.

Εις το 29’ ο Κυπραίος τροφοδοτεί τον Παπαδιό ο οποίος προωθείται τριπλάροντας τρεις αντιπάλους. Ο Παπαδιός πασσάρει εις τον Σβίνο, ο οποίος ευρισκόμενος εις θέσιν δια σού, ετοιμάζεται να κεραυνοβολήση τον Φρονιμίδη. Δύο αντίπαλοι οι Σιδέρης και Γεμιτζόγλου τον ανακόπτουν βιαίως δια λακτισμάτων εις τους πόδας. Βέβαιον πέναλτυ αλλά ο διαιτητής κ. Ζώγας αδρανεί. Και δεύτερον καθαρότατον πέναλτυ εις βάρος της Νικαίας εις το 31’ ο διαιτητής το δίδει έμμεσον.

Ο Διαγόρας με ηγέτας τους Κυπραίον, Παπαδιόν και Ζωΐδη προσπαθεί με ωραίους συνδυασμούς να αξιοποιήση μίαν κάθοδον και το επιτυγχάνει εις το 34’. Ο Σφυρίου τριπλάροντας δύο αντιπάλους πασσάρει τον Σβίνο ο οποίος από τρία μέτρα σουτάρει δια να δώση την πρωτοπορίαν εις την ομάδα του.

34’ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΕΝ 1-0
Με τίποτε το αξιόλογον λήγει το πρώτον ημίχρονον. Εις την επανάληψιν ο Διαγόρας εγκαθίσταται μονίμως επί 45’ εις τα καρρέ της αντιπάλου του προσπαθών να επιτύχη περισσότερα τέρματα. Εις το 14’ κατόπιν πάσσας του Παπαδιού ο Σφυρίου επισφραγίζει την νίκην της ομάδος του με 2-0. Εις αυτόν διεκρίθησαν οι Δελαπόρτας, Κυπραίος, Ζωΐδης, Παπαδιός της νικητρίας και Γεωργούλης, Λούμης της ηττηθείσης. Η διαιτησία του κ. Ζώγα μετρία.

Κ. ΤΣΑΛΑΧΟΥΡΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"