Αυξήθηκαν κατά 500% οι απαιτήσεις αποζημίωσης από Άγγλους

Αυξήθηκαν κατά 500% οι απαιτήσεις  αποζημίωσης από Άγγλους

Αυξήθηκαν κατά 500% οι απαιτήσεις αποζημίωσης από Άγγλους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 932 ΦΟΡΕΣ

Aύξηση των αναφερόμενων περιστατικών που σχετίζονται με ασθένεια στις διακοπές από βρετανούς τουρίστες καταγράφει η Thomas Cook στα ενδιάμεσα αποτελέσματα 6μήνου, αμφισβητώντας την εγκυρότητα πολλών εξ αυτών.

Μάλιστα, ο οργανισμός παρατηρεί αύξηση των σχετικών απαιτήσεων αποζημίωσης από Βρετανούς που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα. Η ζήτηση για τη χώρα μας παρουσιάζει αύξηση 40% σε όλο τον όμιλο της Thomas Cook αυτή τη χρονιά.

Η αύξηση αυτή, όπως ανακοίνωσε ο μεγάλος τουρ οπερέιτορ, είναι σε αντιστοιχία με την υπόλοιπη βιομηχανία οργανωμένων διακοπών.

Η ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ABTA, έχει κάνει λόγο για αύξηση 500% των σχετικών απαιτήσεων αποζημίωσης, οι οποίες υποκινούνται από εταιρίες που αναλαμβάνουν τη διαχείριση παραπόνων από τουρίστες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του τουρ οπερέιτορ, Peter Fankhauser, δήλωσε ότι οι ψεύτικες απαιτήσεις αποζημίωσης είναι ενέργειες από μια μικρή μειωνότητα τουριστών, όμως αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί ολόκληρη τη βιομηχανία και κάλεσε για συνεργασία στην αντιμετώπισή του.

Όπως ξεκαθάρισε, ωστόσο, η εταιρία δεν θα καταβάλλει αποζημιώσεις για περιπτώσεις ψευδών ισχυρισμών. Σε μια περίοδο κατά την οποία η ικανοποίηση πελάτη ανεβαίνει, πιστεύουμε ότι πολλοί από τους ισχυρισμούς για ασθένεια είναι αμφισβητήσιμοι και υποκινούνται από συγκεκριμένες εταιρίες, είπε και διαβεβαίωσε ότι η εταιρία συνεργάζεται στενά με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και αρχές, ιδιαίτερα της Ισπανίας, προκειμένου να βελτιωθούν οι διαδικασίες στα resort.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό