Η ιστορία και τα επιτεύγματα της νησιωτικής Ελλάδας στο επίκεντρο των συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Η ιστορία και τα επιτεύγματα της νησιωτικής Ελλάδας στο επίκεντρο των συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Η ιστορία και τα επιτεύγματα της νησιωτικής Ελλάδας στο επίκεντρο των συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Η Βουλή, με σεβασμό στην ιστορική πορεία και τα επιτεύγματα των ιστορικών περιοχών της Ελλάδας, προχώρησε στην διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Επιτροπής Περιφερειών για τα 153 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας τη Δευτέρα 15.05.17.

Η εκδήλωση, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Γάκης στην εισαγωγική του ομιλία, ανέδειξε μια εμβληματική στιγμή της κοινοβουλευτικής ιστορίας της Ελλάδας, συνεισφέροντας σημαντικά στην προβολή των επιτευγμάτων των Επτανήσιων και στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του λαού μας.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου, μας δίνεται μια σημαντική ευκαιρία να δούμε μέσα από την ιστορική αναδρομή υπό το πρίσμα των σημερινών συνθηκών, το πνεύμα και τη ζωντάνια που οι ριζοσπάστες επτανήσιοι βουλευτές, λόγιοι, πολιτικοί, διανοητές και γνήσιοι αγωνιστές μπόλιασαν στην Ελλάδα, καθώς και τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές της Επτανήσου.

Σ' αυτό το πλαίσιο, είπε ο Δ. Γάκης, είμαι πεπεισμένος ότι προχωρώντας όλοι μαζί οι νησιώτες, έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος και να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης στη νησιωτική μας χώρα.

Υπενθυμίζεται, ότι παρόμοια ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή. Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές», είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία στις 2 Μαρτίου 2016 και ότι, στη συνέχεια, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αναπτυξιακή συνεργασία των νησιωτικών περιφερειών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Γάκης, είχε καταθέσει σε κοινοβουλευτική Διάσκεψη στις αρχές Απριλίου 2017 στα Ιωάννινα, την πρόταση της μετατροπής της πρωτοβουλίας Αδριατικής – Ιονίου σε ένα αναβαθμισμένο φόρουμ διαλόγου για την ανάπτυξη της ευρύτερης νοτιοανατολικής Μεσογείου, με στόχο, τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των περιφερειακών οικονομιών, την αύξηση της αποτελεσματικότητας των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και της απασχόλησης, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την κοινωνική συνοχή στις νησιωτικές περιφέρειες του τόξου «Αδριατική – Ιόνιο - Αιγαίο».

Στη συνεδρίαση, χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στ. Κοντονής, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο Αντιπερειάρχης

Νήσων Αττικής Π. Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Α. Παρίσης και η πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας Ε. Κονοφάου.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Ν. Καραπιδάκη με θέμα: «Οι τελευταίοι ριζοσπάστες». Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας

«Καλάθι του νονού»: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Π. Μαρινάκης: Πήχης τα... προβλήματα των πολιτών στις Eυρωεκλογές

Μητσοτάκης από Μυτιλήνη: Η προσέγγιση Ελλάδας και Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα