Και στην Πάτμο υπάρχει ο στίβος...

Και στην Πάτμο υπάρχει ο στίβος...

Και στην Πάτμο υπάρχει ο στίβος...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 156 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλη η συμμετοχή στα Kids Athletics της περασμένης Παρασκευής αλλά και θέληση των φορών εκεί ώστε να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη για το άθλημα

Σε κάθε νησί πια της Δωδεκανήσου εξαπλώνεται ο στίβος χάρις την αγάπη των παιδιών για το άθλημα αλλά και της θέλησης των φορέων επιτέλους, κατανοώντας το νόημα της ανάπτυξης.

Την περασμένη Παρασκευή η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το 7θέσιο δημοτικό σχολείο Σκάλας Πάτμου και τον Ξάνθο διοργάνωσε αγώνες Kids Athletics με τη συμμετοχή 100 περίπου μαθητών-μαθητριών από τη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ, Σάββας Διακονικόλας βρέθηκε στο νησί της Αποκάλυψης και κατεύθυνε τις προσπάθειες εκεί για την πραγματοποίηση ουσιαστικά των συγκεκριμένων παιχνιδιών ώστε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τον κλασικό αθλητισμό.

Έτσι, οι συμμετέχοντες, αφού χωρίστηκαν σε οκτώ ομάδες, διαγωνίστηκαν για μιάμιση ώρα περίπου και έδειξαν πως και στην Πάτμο μπορεί ο στίβος να έχει μέλλον.

Σημαντικό είναι πως στο νησί υπάρχει η περιοχή με μικρά γήπεδα μπάσκετ αλλά και 5χ5, όπως επίσης ο χώρος δίπλα που ανήκει στο Δήμο Πάτμου και προορίζεται για στάδιο του στίβου. Βάσει των διαστάσεων εκεί, μπορεί να γίνει μια εγκατάσταση τεσσάρων διαδρόμων 200μ. περίπου για τη φιλοξενία των προπονήσεων αλλά και αναπτυξιακών περισσότερο αγώνων.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου την τελευταία δεκαετία καταβάλλει μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια όχι μόνο με τα Kids Athletics που αποτελούν οδηγία της IAAF, αλλά και με το πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, μετά τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των Δήμων. Επόμενη διοργάνωση στο πλαίσιο αυτό θα διεξαχθεί πια το Σεπτέμβριο στην Κάλυμνο όπου θα συμμετάσχουν δεκάδες παιδιά από συλλόγους των νησιών μας.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους