Χωρίς ρεύμα για οκτώ ώρες έμειναν στη Νότια Ρόδο!

Χωρίς ρεύμα για οκτώ ώρες έμειναν στη Νότια Ρόδο!

Χωρίς ρεύμα για οκτώ ώρες έμειναν στη Νότια Ρόδο!

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 591 ΦΟΡΕΣ

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά περισσότερες από οκτώ ολόκληρες ώρες διήρκησε το μπλακ – άουτ του ΔΕΔΔΗΕ στη Νότια Ρόδο προχθές το βράδυ!

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση σε κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες της περιοχής, αφού δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης έγινε στις 4 περίπου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στους οικισμούς του Γενναδίου, της Λαχανιάς, του Μεσαναγρού, της Κατταβιάς και του Πρασονησίου, ενώ το ρεύμα επανήλθε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα...

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν μάταια να ενημερωθούν από κάποιον αρμόδιο για το πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση, μαθητές που βρίσκονται εν μέσω εξεταστικής περιόδου διάβαζαν με λάμπες πετρελαίου, οικογένειες με ασθενείς στο σπίτι βρίσκονταν σε απόγνωση και επιχειρηματίες αδυνατούσαν να εξηγήσουν στους έκπληκτους πελάτες τους τι ακριβώς συμβαίνει.

Κι όλα αυτά γιατί δεν έχει εκτελεστεί ένα έργο μόλις 3 χλμ. από την Απολακκιά προς την Κατταβιά, ώστε να υπάρχει εναλλακτική πηγή ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει τουλάχιστον μιλώντας στην «Ροδιακή», ο πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς, Νίκος Ζαννετάκης: «Η ζημιά που υπέστησαν οι καταναλωτές είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος εκτέλεσης του ημιτελούς έργου σύνδεσης της Απολακκιάς με την Κατταβιά, μόλις 3 χιλιομέτρων», δηλώνει ο ίδιος και συνεχίζει: «Θα ήταν μια εναλλακτική λύση για τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μην βυθίζονται στο σκοτάδι και στην απόγνωση οι κάτοικοι της περιοχής», κατέληξε ο κ. Ζαννετάκης.

Όσο για τον λόγο που δεν ολοκληρώνεται το έργο ο πρόεδρος της Κατταβιάς απάντησε: «Μακάρι να ήξερα.

Επισκέφθηκα προσωπικά ο ίδιος επανειλημμένα στην Αθήνα τους υπεύθυνους (προέδρους, γενικούς διευθυντές κλπ) και με διαβεβαίωσαν ότι το έργο θα τελειώσει. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη».

Τέλος ο κ. Ζαννετάκης δεν παρέλειψε να τονίσει την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν οι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ με τομέα ευθύνης την περιοχή: «Υπάρχουν δύο τεχνικοί (εναερίτες) στον Αρχάγγελο, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Όμως δεν αρκούν όταν τους ζητείται να καλύψουν το μισό νησί».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης