Ν. Σαντορινιός: «Στρατηγικός μας στόχος η ενίσχυση της Γαλάζιας Οικονομίας»

Ν. Σαντορινιός: «Στρατηγικός μας στόχος η ενίσχυση της Γαλάζιας Οικονομίας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 137 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την διοργάνωση από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, υπό την αιγίδα του ΥΝΑΝΠ, διήμερου επιστημονικού συμποσίου με τίτλο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία: Πυλώνας Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» στις 26 και 27 Μαΐου, στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή 10 στην Ενημέρωση (με τον Νίκο Αγγελίδη και τον Χρήστο Παγώνη), ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μια χρήσιμη ευκαιρία

«Από την πλευρά μου, οφείλω καταρχήν, να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του Συμποσίου. Είναι πραγματικά μια χρήσιμη ευκαιρία, για όλους μας, να εμπλουτίσουμε το σχεδιασμό μας για την νησιωτικότητα και για να υπάρξει μια σύνθεση απόψεων μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, τόσο από πλευράς του επιστημονικού κόσμου, όσο και του κόσμου της επιχειρηματικότητας και θεσμικών παραγόντων».

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα του Συμποσίου».

Στρατηγικός μας στόχος η Γαλάζια Οικονομία

«Το συγκεκριμένο συμπόσιο έχει σαν θεματολογία την οργάνωση του θαλάσσιου και του νησιωτικού χώρου, στόχοι που συμμερίζεται και η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να στηρίξει το μέγιστο των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών μας. Σκοπός μας είναι, μέσω της Γαλάζιας Οικονομίας να ενισχύσουμε την Εθνική Οικονομία, η οποία άλλωστε, κατά ένα μεγάλο μέρος της, βασίζεται στα νησιά και τις δραστηριότητες που ασκούνται σε αυτά».

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο άσκησης πολιτικών για την Νησιωτικότητα, μέσα από συνέργειες με άλλα Υπουργεία, οργανώνει, παρακολουθεί και στηρίζει δράσεις που έχουν να κάνουν με την Υγεία, την Παιδεία, την Ακτοπλοΐα και την επιχειρηματικότητα των νησιών».

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa