Σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση στη Σορωνή

Σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση στη Σορωνή

Σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση στη Σορωνή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Αγανάκτηση και οργή επικρατεί στους κατοίκους του χωριού

Σε μεγάλη διαρροή, που σημειώθηκε στον κεντρικό σωλήνα μεταφοράς του νερού των γεωτρήσεων στο χωριό, οφείλονται τα προβλήματα που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες στην υδροδότηση της Σορωνής και έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ και του Δήμου, και υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου καθημερινότητας Αγαπητού Πάλλα, εντόπισαν χτες το πρόβλημα σε δύσβατο σημείο κοντά στην περιοχή Σελάι. Αμέσως ,ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης οι οποίες θα ολοκληρώνονταν αργά το απόγευμα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Πάλλας, προηγήθηκε αυτοψία κλιμακίου της ΔΕΥΑΡ στις γεωτρήσεις της δημοτικής κοινότητας κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η στάθμη τους έχει μειωθεί.

Προκειμένου λοιπόν, να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η κοινότητα και πριν ακόμα εντοπιστεί η διαρροή του νερού, αποφασίστηκε από τη ΔΕΥΑΡ να μεταφερθεί νερό στο χωριό από τη δεξαμενή, η οποία βρίσκεται στο κτηνοτροφικό πάρκο έξω από τη Σορωνή. Για το σκοπό αυτό θα τοποθετηθεί σωλήνας μήκους περίπου 3 χλμ, ένα έργο που θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα διαρκέσει περίπου δέκα μέρες.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αγρότες της περιοχής να μην προχωρήσουν σε άλλες καλλιέργειες, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ποτίζουν τα κηπευτικά τους από το δίκτυο της ύδρευσης με αποτέλεσμα να μειώνονται τα αποθέματα.

Σημειώνεται ότι, ήδη έγιναν ανακοινώσεις στο χωριό με τις οποίες ζητήθηκε να μη γίνεται σπατάλη του νερού, κάτι που επεσήμανε και ο κ. Πάλλας στις δηλώσεις του ζητώντας παράλληλα και την κατανόηση των κατοίκων. Στη δημοτική κοινότητα Σορωνής υπάρχουν έξι γεωτρήσεις που κάλυπταν τις ανάγκες του χωριού, αλλά δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια με την ανομβρία που είχαμε, αυτές επηρεάστηκαν.

Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Έγινε συζήτηση στη ΔΕΥΑΡ για το θέμα παρουσία του Προέδρου κ. Μανωλάκη και αποφασίστηκε την Παρασκευή να ξεκινήσει ένα έργο μεταφοράς νερού σε απόσταση 3 χλμ από τη δεξαμενή του κτηνοτροφικού πάρκου που θα φέρνει στη δεξαμενή της Σορωνής 30 κυβικά νερό για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες της κοινότητας.

Ζητώ την κατανόηση των κατοίκων, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την ανομβρία. Από πλευράς ΔΕΥΑΡ γίνεται το καλύτερο δυνατό, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όλο το καλοκαίρι αλλά θα πρέπει και οι κάτοικοι να κάνουν σωστή χρήση του νερού και να σταματήσουν οι σπατάλες, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ λίγα, ώστε να υπάρχει νερό στα σπίτια.

Επίσης, θα ζητήσουμε να μην προχωρήσουν οι αγρότες σε δεύτερες καλλιέργειες γιατί μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες η κατάσταση θα είναι ακόμα χειρότερη. Και αυτό θα γίνει με έγγραφη ενημέρωση σε κάθε αγρότη που δραστηριοποιείται στη δημοτική κοινότητα Σορωνής».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο