Παραπέμπεται με βούλευμα ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μ. Κορδίνας

Παραπέμπεται με βούλευμα ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μ. Κορδίνας

Παραπέμπεται με βούλευμα ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μ. Κορδίνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1564 ΦΟΡΕΣ

Μαζί ο πρώην αντιδήμαρχος και ο πρώην ταμίας προκειμένου να δικαστούν για υπεξαίρεση και απιστία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου ο πρώην δήμαρχος Πεταλούδων Μιχάλης Κορδίνας, ο πρώην αντιδήμαρχος και ο πρώην ταμίας και διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών του ίδιου δήμου κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση και απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Η υπόθεση αφορά τη μη καταβολή των εισφορών που είχαν παρακρατηθεί προς τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και άλλους ασφαλιστικούς φορείς, το χρονικό διάστημα από το 2003 έως το 2010, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία το δημόσιο ποσού άνω του 1,5 εκατ. ευρώ!

Οι τρεις εμπλεκόμενοι κλήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες που έγιναν από εργαζόμενους και όχι μόνο, αναφορικά με την μη καταβολή των εισφορών που έπρεπε να γίνουν προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε άλλα ταμεία, από την μισθοδοσία των υπαλλήλων, για δάνεια που έχουν λάβει οι τελευταίοι.
Οι εργαζόμενοι, είχαν καταγγείλει ότι η παρακράτηση από τους μισθούς τους γίνονταν κανονικά πάντως.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Κώστα Σαρρή και Στέλιο Κιουρτζή, απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ρόδου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και προσκόμισαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, τα ποσά αυτά είχαν τακτοποιηθεί ενώ οι ίδιοι ουδεμία ευθύνη έφεραν για την υπόθεση αυτή.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας πάντως είχαν αφήσει ελεύθερους δήμαρχο και αντιδήμαρχο με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση 1 φορά τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής όπου διαμένουν) και χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 5.000 ευρώ.
Μαζί τους είχε απολογηθεί και ο πρώην ταμίας του δήμου, που επίσης είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Η παραπομπή
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου το οποίο με βούλευμα του παραπέμπει τον πρώην δήμαρχο, τον πρώην αντιδήμαρχο και τον πρώην ταμία σε δίκη, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι κατηγορούμενοι το χρονικό διάστημα από το 2006-2010 δεν απέδωσαν στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ) τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δήμο που είχαν παρακρατήσει από τους μισθούς τους συνολικού ποσού 269.410 ευρώ.

Οι ίδιοι φέρονται το χρονικό διάστημα 2006 έως το 2008 ότι ενώ είχαν παρακρατήσει δεν απέδωσαν στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων ύψους 220.622 ευρώ.

Αλλά και το χρονικό διάστημα 2006 έως το 2010 κατηγορούνται ότι δεν απέδωσαν στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμεων τις ασφαλιστικές εισφορές πέντε εργαζομένων στο Δήμο, που είχαν παρακρατήσει από τους μισθούς τους ύψους 67.347 ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται εξάλλου το χρονικό διάστημα 2003 έως και το 2010 ότι παρακράτησαν και δεν απέδωσαν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων εισφορές ύψους 57.365 ευρώ και στο ΙΚΑ εισφορές ύψους 346.058 ευρώ.

Οι ίδιοι κατηγορούνται ότι από το 2007 έως το 2010 δεν κατέβαλλαν τον οφειλόμενο Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) των εργαζομένων του Δήμου, τον οποίον είχαν ήδη παρακρατήσει από τους μισθούς τους, συνολικού ποσού 358.333 ευρώ.

Τέλος από το 2006 έως το 2010 φέρονται ότι δεν κατέβαλλαν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τις δόσεις των δανείων που είχαν λάβει εργαζόμενοι στο Δήμο από την Τράπεζα, τις οποίες ωστόσο είχαν ήδη παρακρατήσει από τους μισθούς τους ύψους 270.023 ευρώ.

Δηλαδή σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, συνολικά το ποσό που δεν κατέβαλαν σε ταμεία και τράπεζες οι κατηγορούμενοι ανέρχεται σε 1.589.162 και με τις προσαυξήσεις ξεπερνά το 1,9 εκατ ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο