Βέτο για τον Δημήτρη Τσίκκη τέθηκε από τους ξενοδόχους

Βέτο για τον Δημήτρη Τσίκκη τέθηκε από τους ξενοδόχους

Βέτο για τον Δημήτρη Τσίκκη τέθηκε από τους ξενοδόχους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1591 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

Σε…«ναυάγιο» κατέληξε η χθεσινή σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ για τη συγκρότησή του σε Σώμα αφού λόγω…μπερδέματος με τις προσκλήσεις δεν επετεύχθη απαρτία, ενώ πληροφορίες θέλουν τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) να στέλνουν το μήνυμα ότι για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια διάσωσης του άλλοτε κραταιού Οργανισμού θα πρέπει την Προεδρία να αναλάβει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, δηλώνοντας εμμέσως ότι δεν συναινούν στην επιλογή του κ. Δημήτρη Τσίκκη.

Καταρχήν, όπως ανακοινώθηκε, η συνεδρίαση του Δ.Σ. που δεν έγινε χθες αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα, για «διαδικαστικούς λόγους», όπως αναφέρεται και η ημερομηνία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Χθες, λοιπόν, μπορεί να μην έγινε συνεδρίαση αφού δεν υπήρξε απαρτία για να συγκροτηθεί σε Σώμα το Δ.Σ., όμως έγινε συζήτηση η οποία κάθε άλλο παρά προϊδεάζει για θετικές εξελίξεις.
Ως γνωστόν, ο Δήμαρχος προτείνει για τη θέση του Προέδρου τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη ο οποίος αναμενόταν να αναλάβει και επισήμως εφόσον πραγματοποιείτο η χθεσινή συνεδρίαση.

Όμως, απουσίαζαν αρκετά μέλη του Δ.Σ., όπως ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου καθώς και οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Τάσος Σπανός και η κα Ευαγγελία Παναή. Όπως έγινε γνωστό, αυτό οφείλεται στο ότι δεν προσκλήθηκαν λόγω…μπερδέματος που έγινε με τις προσκλήσεις.

Και μπορεί στη συνεδρίαση η ΕΞΡ να εκπροσωπούνταν τόσο από τον Διευθυντή της κ. Θανάση Στάμο όσο και από τον νομικό της σύμβουλο κ. Άκη Δημητριάδη, όμως οι απουσίες των κ.κ. Καμπουράκη και Πάππου, αυτή τη χρονική συγκυρία, ήταν αν μη τι άλλο «ηχηρές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, παίρνοντας τον λόγο ο κ. Στάμος, είπε ότι, δίχως αυτό να αποτελεί μομφή προς το πρόσωπο του κ. Τσίκκη, ωστόσο επειδή στο Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ δεν συμμετέχει ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος, δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν. Δηλαδή, η ΕΞΡ προτίθεται να συμμετάσχει στη νέα σύνθεση εφόσον την Προεδρία αναλάβει ο κ. Χατζηδιάκος.
Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δημητριάδης μετέφερε τις επιφυλάξεις της ΕΞΡ σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού.


Κάπου εκεί ήταν που εξανέστη ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο μια και το καταστατικό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας για ένα οκτάμηνο και μάλιστα ζητήθηκε και η συμβολή του νομικού γραφείου του κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Όπως λένε, μάλιστα, μέλη της Δημοτικής Αρχής που συμμετέχουν στον ΠΡΟΤΟΥΡ, πρέπει να δόθηκε λανθασμένη εντύπωση αφού η ΕΞΡ είχε συμφωνήσει με την τροποποίηση του καταστατικού.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Χατζηδιάκος, εμφανώς εκνευρισμένος, κάποια στιγμή ανέβασε τους τόνους δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκειά του και διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τον ΠΡΟΤΟΥΡ είναι διατεθειμένοι να τον κρατήσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίκκης, τοποθετήθηκε εκφράζοντας τον προβληματισμό του σχετικά με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού για την κάλυψη των ανελαστικών αναγκών, με πρώτη τη μισθοδοσία του προσωπικού το οποίο παραμένει απλήρωτο εδώ και τριάντα μήνες!

Πάντως, οι γνωρίζοντες λένε ότι ο κ. Τσίκκης εμφανίζεται σφόδρα προβληματισμένος για το αν θα αποδεχθεί την πρόταση αυτή του Δημάρχου και τελικώς αναλάβει την Προεδρεία του ΠΡΟΤΟΥΡ. Μάλιστα, μετά τα παραπάνω, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει πριν καν αναλάβει αφού δεν προτίθεται να έχει την ευθύνη και να αποφασίζουν άλλοι.

Πάντως, η επίγευση που αφήνει η χθεσινή…απόπειρα συνεδρίασης είναι ότι πλέον οι προσπάθειες γίνονται για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή ο ΠΡΟΤΟΥΡ και στους κόλπους της Δημοτικής Αρχής είναι διάχυτη η πικρία επειδή θεωρούν ότι ενώ όλοι λένε ότι στηρίζουν την προσπάθεια, στην πράξη απομακρύνονται και αφήνουν το Δήμο μόνο του.

Σημειώνεται ότι, χθες, παραβρέθηκαν, εκτός από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που μετέχουν στο Δ.Σ. και τους εκπροσώπους της ΕΞΡ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων κ. Τοκούζης, ο Πρόεδρος των πρακτόρων κ.α.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο