Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Θέματα λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, συζήτησε με τον πρόεδρο της εταιρίας αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα και τη διοίκηση των εργαζομένων στην εταιρία, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος που συναντήθηκε μαζί τους χτες στο δημαρχείο ενόψει της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης από το δημοτικό συμβούλιο.

Η συζήτηση του θέματος ήταν προγραμματισμένη να γίνει χτες βράδυ, προκειμένου η απόφαση να διαβιβαστεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση προς έγκριση και να προχωρήσει στη συνέχεια η υπογραφή της σύμβασης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της εταιρίας ευχαρίστησαν το δήμο και την περιφέρεια και υποσχέθηκαν να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά τους, ενώ υπογράμμισαν ότι ήδη εδώ και ένα μήνα εργάζονται εθελοντικά σε καθαρισμούς.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Πάλλας αναφερόμενος στη συνάντηση δήλωσε τα εξής:
«Η σύμβαση είναι τριμερής με συμμετέχοντες την περιφέρεια, το δήμο και την εταιρία, θα απασχολήσουμε 62 άτομα για 150 μέρες ενώ 4 άτομα θα απασχοληθούν στην Κω ώστε να έχει και εκεί μία παρουσία, καθώς επιβάλλεται να καλύψουμε και τις ανάγκες του νησιού αυτού.

Θέλω να πιστεύω ότι το βράδυ η προγραμματική θα ψηφιστεί ομόφωνα καθώς γνωρίζουμε όλοι την προσφορά των εργαζομένων στο περιβάλλον.

Τα παιδιά εργάζονται τώρα εθελοντικά και καθαρίζουν τη νησίδα στη Ρόδου-Λίνδου, τα αυτοκίνητα είναι ετοιμοπόλεμα κατά 80%, με την υπογραφή της σύμβασης και την έγκριση της αποκεντρωμένης θα γίνει και η συντήρησή τους ώστε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε όποιο σχεδιασμό κάνει η Πυροσβεστική.
Αν όλα πάνε καλά στο τέλος του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουνίου, θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για αιτήσεις στην εταιρία.

Το ποσό της προγραμματικής είναι 499.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από την περιφέρεια ενώ ο δήμος συμμετέχει με όλο το στόλο των οχημάτων που διαθέτει.

Επίσης παραχωρούνται από το δήμο και τα κτίρια τα οποία χρησιμοποιεί η εταιρία για τη λειτουργία της, ενώ από του χρόνου μέσα στην προγραμματική θα μπορέσουμε να βάλουμε και υλικά δασοπυρόσβεσης που τώρα δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε αν και τα χρειαζόμαστε πολύ».

Στη συνέχεια ο διευθυντής της εταιρίας Νίκος Γιωτόπουλος δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ την περιφέρεια που μας χρηματοδοτεί αλλά και το δήμο που χωρίς την παραχώρηση των οχημάτων θα ήταν αδύνατη η λειτουργία της εταιρίας. Η φετινή προγραμματική δεν περιλαμβάνει δράσεις πολιτικής προστασίας γιατί δεν προλάβαμε τις ημερομηνίες για τα σεμινάρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν.

Οι δράσεις θα περιλαμβάνονται από την επόμενη προγραμματική που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε πιο σωστά σε περίπτωση που έχουμε συμβάν.

Ευχαριστώ και τους εργαζόμενους της εταιρίας που σχεδόν πάνω από ένα μήνα έχουν ξεκινήσει μία εθελοντική δράση σε κάποια βασικά τουριστικά σημεία όπως ο καθαρισμός της νησίδα στη Ρόδου-Λίνδου που έγινε.

Είναι μία εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ενώ εθελοντικά και πάλι, αν έχουμε κάποιο συμβάν φέτος, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να το αντιμετωπίσουμε. Σε ότι αφορά την Κω ξεκινήσαμε αυτή τη δράση πιλοτικά γι’ αυτό και θα είναι μικρός ο αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν. Στόχος της περιφέρειας είναι να επεκταθεί η δράση και σε άλλα νησιά».

Τέλος από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Ρεσβάνης δήλωσε τα εξής: «Εμείς ως εργαζόμενοι υποσχόμαστε ότι θα φέρουμε σε πέρας την προγραμματική.

Έχουμε ξεκινήσει εθελοντικά και μεταφέρουμε επίσης νερό στα χωριά όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως επίσης εθελοντικά καθαρίσαμε και τον εξωτερικό χώρο στην εφορεία καθώς και στο Καλλιπάτειρα ενώ όπου χρειαστεί σε θέματα πολιτικής προστασίας σε όλο το νησί θα βοηθήσουμε. Ευχαριστούμε και την περιφέρεια και το δήμο για τη στήριξη και εμείς θα ανταποκριθούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Διαβάστε ακόμη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων