Δωδεκάνησος: Ψάχνοντας τη δεύτερη ευκαιρία της...

Δωδεκάνησος: Ψάχνοντας τη δεύτερη ευκαιρία της...

Δωδεκάνησος: Ψάχνοντας τη δεύτερη ευκαιρία της...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 218 ΦΟΡΕΣ

Την 3η θέση στο Νότο, που οδηγεί στα νοκ άουτ παιχνίδια πρόκρισης στο F4 της Κω, θέλει να κατακτήσει η Δωδεκάνησος με «διπλό» σήμερα στο Μαρούσι!

Τη δεύτερη ευκαιρία της για να διεκδικήσει μία θέση στο φάιναλ φορ της Κω θέλει να κερδίσει σήμερα το μεσημέρι η Δωδεκάνησος που παίζει στο Μαρούσι με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο.

Με νίκη σήμερα η ομάδα της Ρόδου θα τερματίσει 3η στον Όμιλό της και θα περάσει στα χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια με τη δεύτερη ομάδα του Βορρά, που είναι ο Ήφαιστος Πάτρας, ο οποίος έκανε πέρσι την πρώτη του εμφάνιση και μάλιστα συμμετέχοντας στο Νότο. Με ήττα, η Δωδεκάνησος αποχαιρετά πρόωρα το φετινό πρωτάθλημα και θα παρακολουθήσει τη διοργάνωση στο νησί του Ιπποκράτη από τις θέσεις των θεατών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει: «Αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο είναι ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, ο οποίος στις 13.30’ παίζει το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στο Μαρούσι.

Η ομάδα μας δοκιμάζεται στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και η νικήτρια ομάδα θα τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου νότου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα παίξει σε μονό αγώνα εκτός έδρας με τον Ήφαιστο Πάτρας, για μία θέση στο φάιναλ φορ της Κω. Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος βολεύεται ακόμη κι αν χάσει με διαφορά δύο πόντων, αφού στην αναμέτρηση του Βενετοκλείου είχε κερδίσει με 58-56.
Το παιχνίδι είναι το ντέρμπι της χρονιάς για τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος, ο οποίος μετά την επικράτηση επί του πρωτοπόρου Άτλαντα Αθηνών, θέλει να πάρει τη νίκη και να δώσει το «παρών» στο φάιναλ φορ της Κω (16-18 Ιουνίου).

Με όπλο την πολύ καλή ψυχολογία αλλά και τη συσπείρωση δυνάμεων, ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος προετοιμάστηκε κατάλληλα για το ντέρμπι στο Μαρούσι και οι αθλητές μας είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα (σ.σ. χθες) το απόγευμα η ομάδα μας αναχωρεί για την Αθήνα με μοναδικό απόντα το Σάββα Καρατζιά. Ο Χρήστος Μιχαήλου, αν κι έχει κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του χεριού, θα παίξει κανονικά, όπως και ο Κώστας Ζαραγκότας, που θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας μας.

Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος θα παρουσιαστεί στο Μαρούσι με τους εξής αθλητές: Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Βαλάντης Παππάς, Χρήστος Μιχαήλου, Ατνάν Χαμαντί, Χρήστος Μαρτσάκης, Σάββας Χαρτερός, Μανώλης Χατζηκαντής, Ανδρέας Λουκάς και Κώστας Ζαραγκότας».

Ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια
Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Άρης έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ ενώ και ο Άτλας, που αντιμετωπίζει τον ΠΑΣΚΑ, έχει προβάδισμα για την πρόκριση, κάτι που θα αλλάξει αν ο ΠΑΣΚΑ νικήσει με +19.

Σε περίπτωση νίκης του Άτλαντα, για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο φάιναλ φορ, θα «κονταροχτυπηθούν» ο ΠΑΣΚΑ κι ένας εκ των Δωδεκάνησου, Αμαρουσίου. Το ματς που θα διεξαχθεί στο κλειστό «Σπύρος Λούης» είναι το ντέρμπι της αγωνιστικής το οποίο θα κρίνει την τρίτη ομάδα του ομίλου που θα διεκδικήσει την είσοδο στην τετράδα του πρωταθλήματος.

Στο Βόρειο όμιλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Έχει ήδη καθοριστεί, βάσει βαθμολογίας, ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το ένα εισιτήριο της τελικής φάσης. Πρόκειται για τον Ήφαιστο και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής:
Σήμερα
Σπ. Λούης (13.30’) Μαρούσι – Δωδεκάνησος
Διαιτητές: Παυλόπουλος, Μπίκας
Καλαμίτσα (19.00’) Ίρις Καβάλας – Αστέρας Τρικάλων
Διαιτητές: Στούμπος, Πράττος
Αύριο
Μετς (12.00’) Άτλας – ΠΑΣΚΑ
Διαιτητές: Τσαχάκης, Στρέμπας
Τετάρτη 31/5
Σταυρούπολη (16.00’) Άρης – Αργοναύτες Βόλου
Διαιτητές: Παπαδοπούλου – Πετανίδου
*έχει ήδη διεξαχθεί η αναμέτρηση Μ. Αλέξανδρος – Ήφαιστος (41-46).

Διαβάστε ακόμη

Γ’ εθνική κατηγορία: Κρίσιμα παιχνίδια για Ιάλυσο και ΑΕΡΑ

Γιορτή αναπαράστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου!

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης