Προχωρεί το νέο νοσοκομείο Καρπάθου

Προχωρεί το νέο νοσοκομείο Καρπάθου

Προχωρεί το νέο νοσοκομείο Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1229 ΦΟΡΕΣ

Σε καλό σημείο βρίσκονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, όπως διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάρχης υγείας-πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής Θωμάς Σωτρίλλης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί με αφορμή τις εκδηλώσεις «Ηλιάκεια».

Μάλιστα όπως δήλωσε το έργο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο, για να τελειώσει ενώ όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός υγείας κ. Πολάκης που επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καρπάθου προ ημερών με αφορμή την παρουσία του στο νησί, ο οργανισμός του είναι υπό μελέτη και βαίνει προς ψήφιση.

Σχετικά με το θέμα ο κ. Σωτρίλλης δήλωσε συγκεκριμένα τα εξής: «Επισκεφθήκαμε το καινούριο νοσοκομείο που χτίζεται στην Κάρπαθο και από τον κ. Πολάκη ακούσαμε ότι ο οργανισμός του νοσοκομείου είναι υπό μελέτη και προς ψήφιση.

Επειδή και εγώ προσωπικά είδα το κτίριο και πριν από πέντε μήνες πιστεύω ότι οι εργασίες βρίσκονται σε καλό σημείο και σε περίπου ένα χρόνο πιθανόν να τελειώσει. Πρέπει όμως να λυθούν και ορισμένα προβλήματα όπως για παράδειγμα το αποχετευτικό του νοσοκομείου ή να γίνει ένας βιολογικός που είναι και η καλύτερη λύση».

Σύμφωνα με τον ίδιο θα δημιουργηθεί και μία νεφρολογική κλινική η οποία για να λειτουργήσει πρέπει να έχει και ένα μίνιμουμ αριθμό ασθενών. Πάντως μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του νοσοκομείου, θα ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων και αυτό σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου στον κ. Σωτρίλλη είναι μέσα στις άμεσες προθέσεις του.

«Επίσης μας απασχόλησε και το υπάρχον νοσοκομείο της Καρπάθου, καθώς είχαμε συζήτηση με το διοικητή του σχετικά με το προσωπικό και τη λειτουργία του. πιστεύουν ότι οι διορισμοί των αγροτικών που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον και ειδικά με μια γιατρό η οποία θα πάει στην Όλυμπο να υπάρχουν δύο γιατροί που θα αλληλοκαλύπτονται για να καλύπτουν τις βάρδιες αλλά και το Διαφάνι, θα λύσουν το πρόβλημα.

Υπάρχει επίσης η σκέψη κλιμάκιο του νοσοκομείου εκ περιτροπής μία φορά την εβδομάδα να επισκέπτεται τα νησιά αλλά είναι κάτι προς διερεύνηση αν μπορεί να γίνει αυτό» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)