Δωδεκάνησος: Στην Κω με ενδιάμεσο σταθμό την Πάτρα!

Δωδεκάνησος: Στην Κω με ενδιάμεσο  σταθμό την Πάτρα!

Δωδεκάνησος: Στην Κω με ενδιάμεσο σταθμό την Πάτρα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 136 ΦΟΡΕΣ

Μεγάλο παιχνίδι από τη Ροδίτικη ομάδα στον «τελικό» της 3ης θέσης κόντρα στο Μαρούσι (54-65)

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση σ’ ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, η Δωδεκάνησος επιβλήθηκε του Αμαρουσίου στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» με 65-54 και κατέκτησε την 3η θέση στον Όμιλο Νότου του 20ου πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο, κερδίζοντας παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στους χιαστί νοκ άουτ αγώνες που δίνουν τα τελευταία εισιτήρια για το φάιναλ φορ της Κω.

Η ομάδα της Ρόδου, στο πιο κομβικό σημείο του πρωταθλήματος, φάνηκε να βρίσκει τον καλό της εαυτό, έβγαλε προς τα έξω το dna της νικήτριας με το οποίο έχει «μπολιαστεί» και με απόλυτα πειστική εικόνα εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, απέδειξε γι’ άλλη μία φορά ότι δικαιούται να βρίσκεται μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου, έστω και αν χρειαστεί να παίξει με μειονέκτημα έδρας ένα νοκ άουτ ματς πρόκρισης.

Στο χθεσινό παιχνίδι με το Μαρούσι, η Δωδεκάνησος έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της. Με παίκτη – κλειδί το Χρήστο Μιχαήλου, προηγήθηκε 4-11 και 8-15 ενώ με τη συμβολή και του (εξαιρετικού) Βαλάντη Παππά οι Κυπελλούχοι Ελλάδας διατήρησαν το προβάδισμα (10-17, 15-23) ανοίγοντας την ψαλίδα στο σκορ πάνω από τους δέκα πόντους (17-28 στο 15’).

Στην 3η περίοδο, οι γηπεδούχοι που είχαν ακριβώς το ίδιο αγωνιστικό κίνητρο με τη Δωδεκάνησο, έκαναν την αντεπίθεσή τους και το 24-37 έγινε 32-39 στο 23’ και 36-39 ένα λεπτό αργότερα με τον Ράσσα να φτάνει ήδη τους 13π. Ο Τριανταφύλλου έκανε λάθος επιλογή στην επίθεση που θα μπορούσε να φέρει το Μαρούσι σε απόσταση αναπνοής καθώς έκανε ένα βεβιασμένο σουτ τριών πόντων (άστοχο) και ο Χαμαντί έβαλε τέλος στο 10-0 σερί του αντιπάλου.

Η Δωδεκάνησος έπαιξε ταυτόχρονα με Ζαραγκότα και Μαρτσάκη και το εύθραυστο +3 μετατράπηκε σε +13 (!) με τη λήξη του δεκαλέπτου με τρίποντο του παίκτη – προπονητή, Μιχάλη Χατζηδημητρίου στην εκπνοή (41-54)! Με μία βολή στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έγινε το 41-55 με τους Ροδίτες να παίζουν φανταστική άμυνα σε όλο αυτό το διάστημα. Λογικό ήταν, επομένως, να παρουσιάσουν κάποια σημάδια κόπωσης και το Μαρούσι να τα εκμεταλλευτεί μειώνοντας σε 54-60 στο 36’, με πρωταγωνιστή τον Κορκίδη.

Όμως, το σκορ «κόλλησε» για σχεδόν τρία λεπτά, ο χρόνος κυλούσε υπέρ των φιλοξενούμενων φτάνοντας στο 39’ για να κάνει ο Παππάς το 54-62 και να «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη. Ο Ράσσα αστόχησε σε τρίποντο και στα 41’’ ο Χαμαντί πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, πέτυχε το καλάθι και …τέλος!

Δεκάλεπτα: 13-17, 24-35(ημιχρ.), 41-54, 54-65
Διαιτητές: Παυλόπουλος, Μπίκας

Μαρούσι (Γιώρας): Ράσσα 19(1), Τσαουσίδης, Αλ Χουσεΐν 7, Τριανταφύλλου 11(1), Κορκίδης 15, Γιώρας 2, Μιχαλόπουλος.
Δωδεκάνησος (Χατζηδημητρίου, Μποσγανάς): Λουκάς, Χαρτερός 10, Χατζηκαντής 2, Χαμαντί 16, Παππάς 15, Μιχαήλου 8, Ζαραγκότας 2, Μαρτσάκης 6, Χατζηδημητρίου 6(1).

Η Δωδεκάνησος, ως τρίτη στο Νότο, θα παίξει με τον Ήφαιστο (δεύτερος στο Βορρά) στην Πάτρα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή