Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος Πολιτικός Ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του Τόπου μας. Στίγμα το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας καθώς και η υπεράσπιση της Πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης. Αιωνία η μνήμη του» σημειώνει.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έστειλε και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης, χαρακτηρίζοντας τον «ως πρόσωπο στο οποίο οι Μοίρες είχαν επιδαψιλεύσει πολυπληθή τα προσόντα».

«Είχα την ευκαιρία της αμέσου και συχνής επικοινωνίας από την οποία και διαπίστωσα το μειλίχιο και την πραότητα του χαρακτήρος, την δεκτικότητα του διαλόγου, την ευπείθεια του και ενδεχομένως συγκατάβασή του εις τον αντίλογο, οσάκις αντελαμβάνετο την ορθότητά του» σημειώνει.

Στην οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Χρήστος Σαρτζετάκης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης: «Έφυγε ένας ρεαλιστής πατριώτης με ακέραιο το θάρρος της γνώμης. Ειλικρινή συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό για τον θάνατο του», έγραψε ο Κύπριος Πρόεδρος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. Σε δήλωσή αναφέρει: «Ο τελευταίος μίας γενιάς ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και άφησε το αποτύπωμά του στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη και εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σε δήλωση του ο κ. Καραμανλής αναφέρει τα εξής: «Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον Τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Έφυγε δικαιωμένος και πλήρης ημερών ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο άνθρωπος που ταύτισε τη ζωή του και την πολιτική του διαδρομή με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μια σπουδαία προσωπικότητα του δημόσιου βίου, που στη μεγάλη του διαδρομή άνοιγε δρόμους. Για αυτό και περνά στην ιστορία ως ένας πολιτικός πολύ μπροστά από την εποχή του.

»Διακρίθηκε για την αντιστασιακή και αντιδικτατορική του δράση. Συνέβαλλε, όσο λίγοι, στην εθνική συμφιλίωση και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. Ξεχώρισε με το ήθος του και με τη συνέπεια λόγων και έργων. Ήταν ένας φλογερός πατριώτης, ταυτισμένος με τον τόπο του, την Κρήτη και ταυτόχρονα ένας πολίτης του κόσμου. Αγωνίστηκε για μια Ελλάδα υπερήφανη, στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας. Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια.

»Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, ιδιαίτερα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη».

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν μια προσωπικότητα που σφράγισε ανεξίτηλα κατά τη διάρκεια της πολυετούς πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δράσης το δημόσιο βίο του τόπου. Το Υπουργείο Εξωτερικών, επικεφαλής του οποίου διετέλεσε δις ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, για την απώλεια του πατέρα του.

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης. Τα συλλυπητήρια μου σε οικογένεια και φίλους» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΝΣΟΛΑ
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στην ιστορία.

Πορεύθηκε μαζί με τη νεώτερη ελληνική ιστορία και συνέβαλε στη διαμόρφωσή της.

Ήταν ο τελευταίος της γενιάς των μεγάλων πολιτικών.

Σε πολλά ζητήματα, ήταν μπροστά από την εποχή του.

Πίστευε στην ιδέα της συνεννόησης, μετριοπαθής, αλλά, ταυτόχρονα, χαλκέντερος και μαχητικός.

Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ
Τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εκφράζει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Ολόκληρη η δήλωση του Δημάρχου Ρόδου έχει ως εξής:

«Ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς ηγέτες που σημάδεψαν τη σύγχρονη μεταπολεμική ιστορία της χώρας μας, έφυγε για το μεγάλο «ταξίδι»…

Το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη συνδέθηκε με την ιστορία του 20ου αιώνα, με την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο επί σχεδόν έξι δεκαετίες, παρά τις αμφισβητηθείσες επιλογές του σε «ταραχώδεις» πολιτικές περιόδους». Το έργο που προσέφερε, αλλά και η παρακαταθήκη που αφήνει, θα είναι αναμφίβολα πολύτιμος οδηγός για τις επόμενες γενιές.

Ένας ευπατρίδης της πολιτικής με ισχυρή προσωπικότητα, οραματιστής, οξυδερκής και διορατικός.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ιδιαίτερους ιστορικούς, αλλά και προσωπικούς δεσμούς με τη Ρόδο, καθότι είχε ανακηρυχθεί κι επίτιμος Δημότης Ρόδου, ενώ ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε αρκετές φορές τα Δωδεκάνησα.

Στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Πρωθυπουργού εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος

H ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου για Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας σπουδαίος πολιτικός άνδρας, ένας μεγάλος ηγέτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο άνθρωπος που πολέμησε όσο κανείς άλλος τη μεγάλη μάστιγα του λαϊκισμού που ευθύνεται αποκλειστικά για τα δεινά της πατρίδας μας και με εφιαλτικό τρόπο βιώνουμε σήμερα.

Ο πολιτικός που υποστήριξε με πάθος και συνέπεια τις αρχές του φιλελευθερισμού και προειδοποίησε έγκαιρα για τις επιπτώσεις από τη συνέχιση της εφαρμογής λαθεμένων πολιτικών, αρεστών προσωρινά, καταστροφικών όμως σε βάθος χρόνου.

Έλεγε πάντα την αλήθεια χωρίς να φοβάται και να υπολογίζει το πολιτικό κόστος παρά μόνο το συμφέρον της πατρίδας. Πάντα μπροστά από την εποχή του. Και δικαιώθηκε εν ζωή.

Σ’ ευχαριστούμε Πρόεδρε για όλα όσα πρόσφερες στην Πατρίδα μας κι ευχόμαστε ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειάς σου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας καλά τις αρχές που εσύ του δίδαξες, να εκπληρώσει με επιτυχία όλα όσα οραματίστηκες.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ τον πρώην Πρωθυπουργό και επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τον ηγέτη που, με πολιτικούς όρους, πάλεψε για να ξεφύγει ο τόπος μας από τα βαρίδια των ιστορικών της προκαταλήψεων και του λαϊκισμού και να πορευθεί ως μια σύγχρονη και ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα.

Τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα αγάπησε με θέρμη και πολλά έργα φέρουν τη δική του σφραγίδα. Ένα από αυτά η γενναία στήριξη του Δήμου της Ρόδου για την κατασκευή του Ροδινιού και κορυφαία η υιοθέτηση, επί πρωθυπουργίας του, της Κοινοτικής Οδηγίας για μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πρόσφατα καταργήθηκαν.

Οι παρακαταθήκες, που αφήνει και με τις οποίες πορευόμαστε, ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει η πολιτική ζωή του τόπου μας.

Συλλυπούμαι εγκάρδια την οικογένεια του και εύχομαι η μνήμη του να είναι αιώνια».

Πολύτιμη η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Έφυγε σήμερα από τη ζωή στη 1:00 πλήρης ημερών ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Κυρ. Μητσοτάκης. Υπήρξε αναμφίβολα ένας μεγάλος ηγέτης και ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της παράταξης μας. Σημαίνουσα προσωπικότητα με μακρά θητεία στον Ελληνικό πολιτικό βίο για πολλές δεκαετίες, πάντα με γνώμονα την αφοσίωση στα Δημοκρατικά Ιδεώδη και στις αρχές της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν για εμάς ένας αγωνιστής της παράταξης και της πολιτικής με βαθιά και διαχρονική πίστη στις αρχές του Φιλελευθερισμού και του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού, θέσεις για τις οποίες δικαιώθηκε. Σήμερα περισσότερο από ποτέ στους χαλεπούς καιρούς του λαϊκισμού και της προπαγάνδας που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή της χώρας, έχουμε ως παρακαταθήκη τις αρχές που τον διέκριναν όπως ήταν ο οικονομικός ορθολογισμός, ο ρεαλισμός, η ενορατικότητα και η πατριωτική ευθύνη.

Τα εννέα χρόνια της προεδρίας του όταν και τότε η πατρίδα μας στροβιλιζόταν στη δίνη της δημαγωγίας, του ανέξοδου λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων και των πελατειακών λογικών, ανέδειξε την αναγκαιότητα μετεξέλιξης της χώρας σε ένα σύγχρονο μεταρρυθμιστικό μοντέλο πολιτικής δράσης με καθαρά φιλελεύθερη κατεύθυνση. Τα τρία χρόνια που διετέλεσε Πρωθυπουργός διακρίθηκε για τα αναπτυξιακά προγράμματα μεγάλης εμβέλειας που εφάρμοσε, κόντρα στην μάστιγα του ανεύθυνου συνδικαλισμού και των λαϊκίστικων κινημάτων που καταδυνάστευαν τη χώρα.

Οδήγησε τη Ν.Δ. σε κρίσιμες και δύσκολες μάχες ακολουθώντας πιστά τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Το ήθος, η μαχητικότητα και οι αγώνες του θα αποτελούν παράδειγμα για όλους μας.

Όλα τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου της Ν.Δ., εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στον Πρόεδρο μας Κυριάκο και σε όλη την οικογένειά του.
Αθάνατος.
Η ΔΗΜΤΟ ΡΟΔΟΥ Νέας Δημοκρατίας

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
O Κωνσταντίνος Μητσοτακης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε βαθύ γήρας, αφήνοντας, όμως, ισχυρή πολιτική παρακαταθήκη. Υπήρξε πολιτικός έντονης παρουσίας σε Βουλή, σε Κυβερνήσεις, σε Κόμμα και συνεχούς προσφοράς στην Πατρίδα.

Σημάδεψε με την πολυκύμαντη δράση του την μεταπολεμική Ιστορία της χώρας μας και επηρέασε την διαμόρφωση πολλών Ευρωπαϊκών ζητημάτων.

Έτυχε αναγνωρίσεως στον Εθνικό και Διεθνή χώρο και η κρίση του απετέλεσε οδηγό όχι μόνον ημών των συνεργατών του, αλλά συχνά και πολιτικών αντιπάλων του.

Παρέμεινε αμετακίνητα Βουλευτής Χανίων, με ιδιαίτερη όμως αγάπη στα νησιά και προ πάντων στα Δωδεκάνησα, με τα οποία τον συνέδεαν ιστορικοί σταθμοί και φιλικοί προσωπικοί δεσμοί.

Οι απόψεις του για τα συμβαίνοντα και οι εκτιμήσεις του για την αντιμετώπιση τους, ήταν σαφείς και ρεαλιστικές και ασφαλώς θα ήταν τελείως διαφορετική η εξέλιξη των πολιτικο-οικονομικών πραγμάτων της Ελλάδος, εάν δεν ανετρέπετο η Κυβέρνησή του.

Με περιέβαλε έμπρακτα με την εκτίμησή του και ως Μέλος του Κοινοβουλίου, εκπρόσωπο της Δωδεκανήσου, αλλά και ως μέλος της Κυβερνήσεως του. Προσεπάθησα αυτό να το ανταποδώσω.

Είμαι βέβαιος πως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη θα ενθυμούνται ζωηρά όσοι συμπορεύτηκαν με αυτόν και θα παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσοι θα μελετούν την πορεία των διακεκριμένων Ευρωπαίων Πολιτικών.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δρ. Στέφανου Δράκου
«Στο άκουσμα της θλιβερής απώλειας του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους εμάς, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν ένας άνθρωπος – πολιτικός, που είχε τη δυνατότητα όχι απλώς να ατενίζει, αλλά και να σχεδιάζει το μέλλον.

Πρώην πρωθυπουργός, επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αντιστασιακός, αντιδικτατορικός, πάλεψε για την Ελλάδα της Ευρώπης, την ισχυρή και ανοιχτή Ελλάδα.

Σήμερα ο γιος του, ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, καλείται να συνεχίσει και να ξεπεράσει το έργο του. Εμείς έχουμε βαθιά πίστη σε εκείνον και θα αγωνιστούμε για να προσφέρουμε στην Ελλάδα αυτό που έχει ανάγκη. Όραμα, σχέδιο και πράξεις.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπηρέτησε την Ελλάδα 58 χρόνια. Οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία σε τρεις μεγαλειώδεις νίκες. Στις βουλευτικές εκλογές της 8ης Απριλίου 1990 η Νέα Δημοκρατία έλαβε 46,9% και σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σήμερα, η μνήμη του, η δράση του, η προσφορά του στην Ελλάδα και στη Νέα Δημοκρατία, καθίστανται αιώνια.

Έτσι πρέπει και έτσι θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε πάντοτε. Σαν τον άνθρωπο και πολιτικό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον οραματιστή, τον καινοτόμο. Σαν τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον πρωτοποριακό.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Συλλυπητήριο - αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Χ. Κόκκινου
Με ιδιαίτερο σεβασμό και μεγάλη λύπη αποχαιρετούμε σήμερα τον Κώστα Μητσοτάκη. Υπήρξε μεγάλος πολιτικός άνδρας, αγωνιστής, ευπατρίδης, σφυρηλάτησε την εθνική ενότητα και έβλεπε μπροστά από την εποχή του. Είχα την τύχη και την τιμή να τον παρακολουθήσω και να τον ζήσω από κοντά την πορεία του όταν διατέλεσε αρχηγός της Ν.Δ. και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευση και ως πρωθυπουργός την περίοδο 1990 - 1993 και να συμμετέχω σε περιοδείες του (κάτω από δύσκολες συνθήκες και μέσα από έντονη πολιτική αντιπαράθεση της δεκαετίας του '80).

Ήταν πολιτικός ηγέτης που ενέπνευσε και δίδαξε πολλά. Αγαπούσε και ζούσε πραγματικά την προσφορά στα κοινά. Με σκληρή δουλειά και επιμονή και διαρκή πορεία και επικοινωνία με το λαό πάλεψε τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Σε αρκετά πέτυχε λύσεις και ξεπέρασε τα εμπόδια και είχε την τύχη εν ζωή να δικαιωθεί σε αυτά που οραματίστηκε και σε αυτά που υλοποίησε ξεπερνώντας τεράστια εμπόδια.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του και ιδιαίτερα στον αρχηγό της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη, συνεχιστές της μεγάλης πολιτικής του παρακαταθήκης.

Αιωνία του η μνήμη, θα τον θυμόμαστε πάντα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΣΟΥ
Tο Δημοτικό Συμβούλιο Κάσου, συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 και ώρα 13.00 μ.μ., μετά από τηλεφωνική πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πληροφορήθηκε το θλιβερό άγγελμα θανάτου του τέως Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό Tύπο.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου