Πάρε μέρος στο πρόγραμμα εθελοντικής πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό Global Volunteer

Πάρε μέρος στο πρόγραμμα εθελοντικής πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό Global Volunteer

Πάρε μέρος στο πρόγραμμα εθελοντικής πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό Global Volunteer

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έζησες κάτι διαφορετικό;

Φέτος σου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα εθελοντικής πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό και να βιώσεις μια εμπειρία διαφορετική από κάθε άλλη!

Η Μυρτώ ήταν μια από τους πολλούς νέους οι οποίοι άρπαξαν αυτή την ευκαιρία και μέσω του προγράμματος ανταλλαγής Global Volunteer, ταξίδεψε στη Σερβία, όπου δίδαξε την ελληνική γλώσσα σε παιδιά 13-19 ετών φέρνοντας ένα θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

“Το πρόγραμμα που συμμετείχα ήταν για εκμάθηση ελληνικών σε παιδιά 13-19 ετών από τη Σερβία. Εκτός όμως από αυτό συζητήσαμε για θέματα ρατσισμού και κουλτούρας με αυτά τα παιδιά και μπορέσαμε να ανταλλάξουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και να καταλάβουν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους.

Εκτός όμως από τα παιδιά στο σχολείο μίλησα και με άλλους νέους της τοπικής κοινωνίας, ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις σε θέματα της επικαιρότητας. Μου ζήτησαν συμβουλές και τελικά είδα πως εφάρμοσαν πολλά από τα πράγματα που είπαμε και τους φάνηκαν πολύ χρήσιμα”.

Μέσα στο χρονικό διάστημα που βρισκόταν εκεί, γνώρισε νέους από 4 διαφορετικές χώρες.

Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθε από αυτή την εμπειρία ήταν πως οι άνθρωποι δεν είναι τόσο διαφορετικοί. Με τα παιδιά δεν είχαν την ίδια θρησκεία, αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να συζητήσουν τέτοια θέματα και να καταλάβει και εκείνη ότι οι διαφορές τους τελικά είναι μηδαμινές.

Είδε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων και τον τρόπο σκέψης τους και αναθεώρησε πολλά πράγματα στη ζωή που για εκείνη ήταν δεδομένα, ενώ για άλλους δεν ήταν.

Φυσικά, η εμπειρία αυτή την ακολούθησε και μετά το τέλος του προγράμματος όπου ήθελε να μοιραστεί όλα αυτά που έμαθε και με άλλους νέους.

« Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα είδα πόσο διαφορετική ήμουν σε μικρά καθημερινά πράγματα και στον τρόπο σκέψης μου. Το ταξίδι αυτό με έκανε να ενδιαφέρομαι περισσότερο από πριν για τα προβλήματα που υπάρχουν όχι μόνο στην τοπική μου κοινωνία αλλά και σε όλο τον κόσμο και να θέλω να συνεισφέρω περισσότερο στην καταπολέμηση τους.



Μέσω της AIESEC μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω και άλλους νέους να ζήσουν αυτή την μοναδική εμπειρία, να συνεισφέρουν στην κοινωνία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να γίνουν πολίτες του κόσμου».

Αν θα ήθελες και εσύ να βιώσεις κάτι παρόμοιο με την εμπειρία της Μυρτώς μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ: http://aiesec.gr/students/globalvolunteer/

Διαβάστε ακόμη

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Αξιοποίηση του λογισμικού του EyeHarp στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Υλοποίηση επιμορφωτικού προγράμματος Erasmus+ στη Σεβίλλη από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Αναβάλλεται το αυριανό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του 12ου Δημοτικού Σχολείου σε πρόγραμμα στην Τενερίφη

«Από την Εφηβεία στην Ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες» - Ανοικτή εκδήλωση στο 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πρωτιά για το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Μαθητές από τη Σεβίλλη της Ισπανίας στο Καζούλλειο - 2ο ΓΕ.Λ. Ρόδου