Με μηνύσεις απειλεί τον περιφερειάρχη ο Μπενέτος Σπύρου

Με μηνύσεις απειλεί τον περιφερειάρχη ο Μπενέτος Σπύρου

Με μηνύσεις απειλεί τον περιφερειάρχη ο Μπενέτος Σπύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 583 ΦΟΡΕΣ

Και σε όσους αφήνουν αιχμές για την άσκηση των καθηκόντων του ως δήμαρχος Λειψών

Ακόμα και με μηνύσεις θα απαντήσει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νησιώτικη Ανατροπή», Μπενέτος Σπύρου σε όσους αφήνουν αιχμές εναντίον του για την άσκηση των καθηκόντων του όσο διάστημα ήταν δήμαρχος Λειψών.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χτες, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηστή διοίκηση που ασκήθηκε από τον ίδιο στο δήμο, και μάλιστα επικαλέστηκε σχετικό πόρισμα που δείχνει μεταξύ άλλων ότι οι οφειλές κινούνταν σε πολύ μικρά ποσοστά, υπήρχαν χρηματικά υπόλοιπα για την πρόσληψη και άλλων υπαλλήλων, δεν υπήρχαν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ τη στιγμή μάλιστα που παρέλαβε έναν ελλειμματικό δήμο.

Ερωτηθείς αν θα στραφεί και εναντίον του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου μετά τα όσα εκείνος ανέφερε σε ανακοίνωσή του για τον ίδιο, ο κ. Σπύρου απάντησε ότι σαφώς οι μηνύσεις αφορούν και τον περιφερειάρχη, λέγοντας «η σημερινή συνέντευξη δεν αποσκοπεί στο να διαιωνίσω το δελτίο τύπου που έβγαλα τις προηγούμενες μέρες. Έχει σχέση με την αιχμή του κ. Χατζημάρκου σε σχέση με το πρόσωπό μου και το δήμο».

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο επικεφαλής της παράταξης, είχε αναφέρει «ότι ο κ. Χατζημάρκος αφού εξάντλησε όλα τα πολιτικά του όπλα της συκοφάντησης, του αυταρχισμού, της στρέβλωσης στοιχείων, της «θόλωσης των νερών», επιβεβαιώνει καθημερινά την άρνηση και την ανικανότητά του να έρθει σε επαφή με τους άλλους θεσμούς της κοινωνίας και να ηγηθεί μιας γενικότερης προσπάθειας ώστε να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε για αρκετά χρόνια στην πατρίδα μας και συνεχίζει να παίζει στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στα ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα και προβλήματα της «νησιωτικότητας», που χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.

Ο κ. Χατζημάρκος, αντί να προωθήσει τη σύνθεση απόψεων και να επιδιώξει να υπάρξει συνεννόηση και συμμαχίες με τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις για να βγει ενισχυμένη η περιοχή μας, πραγματοποιεί επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα και επιδίδεται σε άκρατο λαϊκισμό λοιδορώντας και πρακτικά αποκλείοντας κάθε διαφορετική άποψη και μάλιστα με ένα άκρατα αγοραίο και λαϊκιστικό τρόπο. Με τον τρόπο αυτό προσβάλλει τον πολιτικό μας πολιτισμό στοχεύοντας στην προσωπική του επιβίωση και προβολή την ίδια ώρα που κατακτήσεις ετών επί θητείας του χάνονται στο Νότιο Αιγαίο και η Περιφέρεια δεν παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο -όπως οφείλει- για την περιοχή μας».

Μιλώντας για την τακτική ορισμένων προσώπων να αφήνουν αιχμές ζήτησε «να σταματήσουν να σπεκουλάρουν πάνω σε συγκεκριμένα πρόσωπα, γιατί ο Μπενέτος συνεχίζει να είναι αυτός που είναι, συνεχίζει να είναι καθαρός σαν το γυαλί και δεν έχει καμία διάθεση να ανεχτεί μία τέτοια κατάσταση» όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στην καταγγελία που είχε γίνει από κάτοικο των Λειψών για το πρόσωπό του, τόνισε ότι το περιεχόμενό της δεν αφορούσε ουσιαστικά ζητήματα.

«Έγινε καταγγελία από κάτοικο Λειψών αλλά υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι κατευθυνόμενοι αυτοί οι τύποι από άλλα κέντρα γιατί ο Μπενέτος ήταν ενοχλητικός με τις παρεμβάσεις του και τις κινήσεις του».

Μιλώντας συγκεκριμένα για τη στάση του απέναντι σε όσους αφήνουν αιχμές για το πρόσωπό του, τόνισε ότι αυτό αφορά και τον κ. Χατζημάρκο αν επανέλθει σε αυτή την ιστορία. «Να σταματήσει αυτή η σπέκουλα, γιατί όποια στιγμή βρίσκεται σε αδυναμία αρχίζουμε και λασπώνουμε διάφορους ανθρώπους. Έτσι έκανε και με το Μαχαιρίδη στις αρχές, τον χτυπούσε αλύπητα, για εμένα ο ίδιος ο Γιάννης φταίει που δε βγήκε μπροστά να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τώρα επανέρχεται σε μία σειρά ζητήματα που η ίδια η αυτοδιοίκηση παλεύει να οικοδομήσει.

Του είπαμε ότι δεν θα γίνεις εσύ ο νομάρχης ο παλιός ο… Μαυρογιαλούρος και ούτε θα ασχολούμαστε εμείς με τα μικροέργα των μικρών νησιών, θα βοηθήσουμε εμείς την περιφερειακή αρχή να συντάξουμε μία μελέτη αλλά δεν θα χρηματοδοτούμε» ήταν η δήλωσή του.

Πάντως ο κ. Σπύρου αναφερόμενος στη στάση της περιφερειακής αρχής και στην πολιτική που ασκεί είπε: «Είναι περιφερειακό το πρόβλημα και το έλλειμμα αυτής της χώρας και ή θα αποφασίσουμε να συγκρουστούμε με το κεντρικό πολιτικό σύστημα ή θα πάμε κατά διαόλου όλοι μαζί. Εγώ δεν πρόκειται να απεμπολήσω κανένα δικαίωμά μου να μιλάω και να… λούζω πατόκορφα όλους αυτούς οι οποίοι μόλις ανέβουν στην Αθήνα λες και τους έχουν ραντίσει με κάποια… ειδική σκόνη, ξεχνάνε ότι έλεγαν πριν.

Η περιφέρεια εξαρτάται από το κέντρο, το κέντρο σου δίνει τόσο όσο χρειάζεται ώστε να μην αμφισβητήσεις την ηγεμονία του» ενώ στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η περιφερειακή αρχή είναι αναποτελεσματική, απάντησε «Σαφώς, δεν μπορεί να είναι διαφορετικά με τον τρόπο που κινείται. Έχει αδυναμίες η περιφερειακή αρχή αλλά πρέπει να το καταλάβουν και οι ίδιοι ότι πρέπει να λειτουργήσει με μία άλλα φιλοσοφία και λογική».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη