Θα γίνει σύσκεψη για την  ακίνητη περιουσία του δήμου

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τη δημοτική ακίνητη περιουσία, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας για την κατάρτιση των δασικών χαρτών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Καταρχήν, υπενθυμίζεται ότι, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας δεν έκρυψε την ανησυχία του, κυρίως για το γεγονός ότι, και τοπικά, δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς οι πολίτες γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει και ενδέχεται να αιφνιδιαστούν.

Ως γνωστόν, προκειμένου να μη χαρακτηριστούν ως δασική έκταση τα κτήματά τους που βρίσκονται εκτός οικισμών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αντιρρήσεις ηλεκτρονικά μέχρι την ημερομηνία που έχει οριστεί από το Υπουργείο.

Όσο αφορά στο Δήμο Ρόδου, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το αργότερο, αναμένεται να συγκληθεί σύσκεψη, με τη συμμετοχή και των αρμοδίων του Τμήματος Ακίνητης Περιουσίας, προκειμένου να δουν τι ισχύει για την περιουσία του Δήμου που βρίσκεται εκτός οικισμών.

Περιοχές για τις οποίες οι αρμόδιοι του Δήμου θέλουν να ξεκαθαρίσουν τι ισχύει είναι, για παράδειγμα, ο Άγιος Σουλάς και το κτηνοτροφικό πάρκο στη Διμυλιά όπως και κτηνοτροφικές μονάδες που του ανήκουν εκτός οικισμού.

Μία πρώτη σκέψη είναι να σταλεί σχετικό έγγραφο προς το Δασαρχείο ή εάν ενταχθούν κάποια από τα ακίνητά του, να καταθέσει αντιρρήσεις. Όπως και να ‘χει, πάντως, απαιτείται μία προεργασία.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, αρχές Ιουλίου αναμένεται να έρθουν στο Δασαρχείο οι αρμόδιοι από την ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει τη διαδικασία η οποία αναμένεται να γίνει ανά οικισμό.