Και φέτος στην Εθνική ο Άχονεν του Κολοσσού

Στα τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ 2017 το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Ρουμανία και τη Φινλανδία, και η πρώτη φάση (αυτή των Ομίλων) σε πέντε διαφορετικά γήπεδα (ένα σε κάθε χώρα και δύο στην Τουρκία).

Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Α’ Όμιλο, οι αγώνες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο μακρινό και παγωμένο Ελσίνκι, με αντιπάλους τη Σλοβενία, την Πολωνία, την Ισλανδία, τη Γαλλία και την οικοδέσποινα Φινλανδία. Θα βρει, δηλαδή, απέναντί της, μεταξύ άλλων, και τον διεθνή άσσο του Κολοσσού H Hotels, Ρόοπε Άχονεν, ο οποίος φυσικά και κλήθηκε στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας της χώρας του, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι.

Ο 27χρονος Άχονεν είναι στη λίστα των 34 επιλέκτων του Χένρικ Ντέτμαν, προπονητή του Στρασβούργου, εκ των οποίων οι δώδεκα παίζουν στις θέσεις 1 και 2 και φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Πέτερι Κόπονεν της Μπαρτσελόνα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο γκαρντ του Κολοσσού H Hotels θα φτάσει στην τελική 12άδα και θα είναι παρών στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση ανανέωσης της συνεργασίας του με την ομάδα της Ρόδου για τρίτη σερί σεζόν, θα απουσιάσει σίγουρα από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας καθώς η φάση των Ομίλων ολοκληρώνεται στις 6 Σεπτεμβρίου και ολόκληρο το Ευρωμπάσκετ στις 17/9.