Υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα στον δήμο Ρόδου

Υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα στον δήμο Ρόδου

Υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα στον δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1737 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στην εβδομάδα

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής", να υπογραφεί η σύμβαση του δήμου Ρόδου με την ΕΝΑΚΤ-ΣΤΗΡΙΞΗΣ Α.Ε., την εταιρεία που έχει αναλάβει την εκτέλεση μέρους του έργου της καθαριότητας του νησιού.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει να εξυπηρετεί τα τουριστικά σημεία του νησιού που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως είναι το Φαληράκι, η Λίνδος, τα Κολύμπια και ένα μέρος της πόλης της Ρόδου.

Αμέσως μετά την υπογραφή της , κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των ημερών, η εταιρεία πρόκειται να αναλάβει το κομμάτι που θα της ανατεθεί μέσα απο τη μελέτη που πραγματοποιείται απο το δήμο Ρόδου, για τις περιοχές δηλαδή στις οποίες αδυνατεί να συνδράμει ο δήμος.

Στη σχετική σύσκεψη μάλιστα που αφορούσε στο τροχαίο υλικό του δήμου (βλ. άλλες στήλες), ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια του δήμου αναφορικά με την καθαριότητα, και επειδή αυτή τη στιγμή η καθαριότητα πραγματοποιείται ακόμη με ιδία μέσα, χωρίς δυστυχώς να υπάρχουν τα αυτοκίνητα και το προσωπικό, μέχρι να αναλάβει πλήρως στο κομμάτι που έχει συμφωνηθεί η εταιρεία που θα εκτελεί το έργο.

Συνάντηση με τη Fraport
Συνάντηση με τους υπεύθυνους της Fraport θα έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να συζητήσουν την υπογραφή της σύμβασης για την αποκομιδή των απορριμμάτων στο αεροδρόμιο της Ρόδου απο το δήμο. Σημειώνεται, πως πρόκειται για μια ευρύτερη συμφωνία, λόγω της συμφωνίας που έχει συνάψει η Fraport με το κράτος και αφορά την απαλλαγή τελών. Έτσι, ο δήμος δεν θα μαζεύει τα σκουπίδια απο όλο το αεροδρόμιο αλλά, για παράδειγμα αυτά απο τα καταστήματα duty free, τις καφετέριες.

Στην επικείμενη συνάντηση τέλος, αναμένεται να καθοριστεί και το τίμημα που θα ζητήσει ο δήμος και έπειτα να έρθει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ