Με την υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα, η Ρόδος μπαίνει σε μία νέα εποχή για το περιβάλλον

Με την υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα, η Ρόδος μπαίνει σε μία νέα εποχή για το περιβάλλον

Με την υπογραφή της σύμβασης για την καθαριότητα, η Ρόδος μπαίνει σε μία νέα εποχή για το περιβάλλον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1283 ΦΟΡΕΣ

Υπεγράφη σήμερα 7 Ιουνίου 2017 η σύμβαση μεταξύ δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και της Κοινοπραξίας η οποία αναλαμβάνει το έργο της καθαριότητας και της αναβάθμισης του περιβάλλοντος στο νησί της Ρόδου.

Η σύμβαση υπεγράφη με την Κοινοπραξία ENACT A.E- ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε και αφορά την αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση αστικών αποβλήτων, τη σάρωση (μηχανική και χειρωνακτική) καθώς και την αποκομιδή για τη διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Ρόδου.

Ο δήμαρχος Ρόδου, δήλωσε την ικανοποίησή του και ευχαρίστησε όσους πίστεψαν από την αρχή στο εγχείρημα προστασίας του περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων για το νησί της Ρόδου.

Οι υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων θα γίνονται κατά τη θερινή και χειμερινή περίοδο για 3 έτη, με τη χρήση κατάλληλου μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας ενώ θα απασχοληθεί έμπειρο προσωπικό για τις δημοτικές ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Αρχαγγέλου, Αφάντου, Λίνδου, Νότιας Ρόδου, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Ατταβύρου. Ο ανάδοχος θα χρησιμοποιήσει συνολικά 1400 επιπλέον πλαστικούς κάδους απορριμμάτων.

Επιπρόσθετα κυρίως στις τουριστικές και εμπορικές ζώνες θα προσφέρει υπηρεσίες κλαδέματος, ενώ έχει και την υποχρέωση να λειτουργήσει με δικά του μέσα, το ΚΔΑΥ Ρόδου, με στόχο την ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών από τα απόβλητα συσκευασιών του δήμου Ρόδου τα οποία θα συλλέγονται με τη χρήση απορριμματοφόρων οχημάτων από το Δήμο μέσω 1.500 μπλε κάδων που θα τοποθετηθούν σταδιακά σε όλο το νησί.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου