Δικαιώθηκε επιχειρηματίας για την καταβολή του ΔΗΦΟΔΩ

Δικαιώθηκε επιχειρηματίας για την καταβολή του ΔΗΦΟΔΩ

Δικαιώθηκε επιχειρηματίας για την καταβολή του ΔΗΦΟΔΩ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2523 ΦΟΡΕΣ

Μία πολύ σημαντική απόφαση με την οποία αναστέλλεται λόγω αντισυνταγματικότητας, η καταβολή Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου (ΔΗΦΟΔΩ) ύψους 17.000 ευρώ από 35χρονο καταστηματάρχη, εξέδωσε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Ο επιχειρηματίας όφειλε το ποσό αυτό για το χρονικό διάστημα από το 2008 έως το 2011 με αποτέλεσμα να του κοινοποιηθεί προσωπική ειδοποίηση προκειμένου να καταβάλλει τα ποσά που αναλογούν στο διάστημα αυτό.

Ωστόσο διά του δικηγόρου του κ. Μανώλη Μακιάρη, ο 35χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου καταθέτοντας προσφυγή αλλά και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του προστίμου που του είχε επιβληθεί. Το δικαστήριο όχι μόνο έκανε δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής αναστολής της εκτέλεσης που υποβλήθηκε με την υπ.αριθμόν 57/31-05-2017 αίτηση αναστολής της εκτέλεσης εγγραφών στους βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου Ρόδου ποσού 17.445 ευρώ αλλά ανέστειλε μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης αναστολής και την εκτέλεση εις βάρος των περιουσιακών στοιχείων του 35χρονου καταστηματάρχη για οφειλές που αφορούσαν στο Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου!

Ήδη από το 2013 με τις αποφάσεις 3930 και 3931/2013 του Β΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και με τις αποφάσεις 4504 και 4505/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε, όπως αναλυτικά αναπτύσσεται στο σκεπτικό αυτών, αμετάκλητα ότι είναι αντισυνταγματική η επιβολή του Δημοτικού Φόρου Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ) και μάλιστα πάγια σε μόνους όσους ασκούν οικονομική δραστηριότητα στη Δωδεκάνησο υπέρ των ΟΤΑ αυτής, ως αντικείμενη προδήλως στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος και στην αρχή της φορολογικής ισότητας και της καθολικότητας του φόρου. Στο δικαστήριο παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Μακιάρης εκπροσωπώντας τον επιχειρηματία, ο οποίος και ανέπτυξε την αντισυνταγματικότητα του καταργηθέντος φόρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι με τη διαδικασία αυτή ο 35χρονος κατάφερε να «ελευθερωθεί» το ΑΦΜ του και έτσι να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα αλλά και να μπορεί να συμμετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς και γενικά να έχει την όποια επαγγελματική συνδιαλλαγή επιθυμεί.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου