Θα δημοπρατηθούν τα δίκτυα  ύδρευσης στην περιοχή Κολυμπίων

Στα έργα που “τρέχει” αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΡ, αναφέρθηκε χθες, ο Πρόεδρός της κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, καταρχήν, έχει ξεκινήσει μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη 54 ατόμων, διάφορων ειδικοτήτων, μέσα στους οποίους είναι και οι υδρονομείς και οι αιτήσεις κατατίθενται στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.. Μετά θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και η επιλογή.
Πάντως, ο κ. Μανωλάκης, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία απαιτεί κάποιο χρόνο και έτσι και φέτος θα καθυστερήσουν οι υδρονομείς, κάτι που έθεσαν υπόψη και των Προέδρων ζητώντας την κατανόησή τους.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε για τα δύο έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης. Το ένα αφορά στα δίκτυα ύδρευσης των Κολυμπίων, προϋπολογισμού 998 χιλιάδων ευρώ και θα δημοπρατηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την κατασκευή ενός αγωγού περίπου 5 χλμ. που θα υδροδοτήσει τα Κολύμπια.

Το δεύτερο έργο αφορά σε δίκτυα ύδρευσης στη Νότια Ρόδο, προϋπολογισμού 550 χιλιάδων ευρώ και γι’ αυτό πήραν την έγκριση για τα σχέδια των τευχών και τη διαδικασία δημοπράτησής του κάτι που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου μεταφοράς νερού μήκους 3 χλμ. και μίας νέας μεταλλικής δεξαμενής για την υδροδότηση Ασκληπιειού, του Γεναδίου, της Λαχανιάς, του αζΒατίου, περιοχές που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ακόμη, είναι η κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Τσαΐρι-Παστίδα, προϋπολογισμού 497 χιλιάδων ευρώ, που έχει ολοκληρωθεί και βρίσκονται στη φάση υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Αφορά στην κατασκευή δικτύου 3.180 μέτρων για να βοηθήσουν τις περιοχές Μαριτσά, Παστίδα και Κρεμαστή που αντιμετωπίζουν και αυτές κάποια θέματα υδροδότησης.

Κάποια άλλα έργα έχουν να κάνουν με τη σύνδεση με το φράγμα του Γαδουρά, όπως η κατασκευή νέας δεξαμενής και σύνδεση της δεξαμενής των Κολυμπίων με τον αγωγό του φράγματος, προϋπολογισμού 225 χιλιάδες ευρώ. Το έργο έχει δημοπρατηθεί με καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών τις 27 Ιουνίου. Στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ, την επόμενη Τρίτη, θα έχει κατατεθεί η μελέτη για τα Στεγνά, η οποία θα εξυπηρετήσει την περιοχή αυτή όπου επίσης παρουσιάζονται κάποια προβλήματα με τον σημερινό τρόπο υδροδότησης.

Επίσης, μέσα στον Ιούλιο περιμένουν την κατάθεση του master plan για τους βιολογικούς καθαρισμούς της Ρόδου, θέμα με το οποίο, όπως τόνισε ο κ. Μανωλάκης, θα πρέπει να ασχοληθούν εκτεταμένα και πολύ γρήγορα μόλις το παραλάβουν διότι από την 1η Ιανουαρίου του 2018 προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους Δήμους δεν εναρμονιστούν μ’ αυτές τις οδηγίες και ο Δήμος Ρόδου είναι ένας από αυτούς που πρέπει να κάνει κάποιες ενέργειες. Ο ίδιος θεωρεί ότι σ’ ένα μεγάλο ποσοστό θα καλύψουν αυτά τα κενά και θα κάνουν τ’ αδύνατα δυνατά ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με πρόστιμα.