Ρόδος: Ξέμειναν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι από... χαρτί υγείας

Ρόδος: Ξέμειναν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι από... χαρτί υγείας

Ρόδος: Ξέμειναν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι από... χαρτί υγείας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 834 ΦΟΡΕΣ

Ο εξευτελισμός του τόπου μας σε όλο του το μεγαλείο

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της περιοχής μας, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες που έχει στα χέρια της η «ΡΟΔΙΑΚΗ» δεν έχουν δοθεί ακόμη τα κονδύλια που απαιτούνται για να αγοραστούν αναλώσιμα υλικά μεταξύ των οποίων και χαρτιά υγείας, σαπούνια και καθαριστικά για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του νομού μας.

Το πρόβλημα που αντιστοιχεί στην γνωστή γραφειοκρατία, νωχελικότητα ή ανικανότητα του αθηνοκεντρικού κράτους, αφορά ολόκληρη τη χώρα καθώς η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, είχε αναλάβει φέτος να διεξάγει σχετικό διαγωνισμό για την προμήθεια των υλικών αυτών σε κεντρικό επίπεδο.

Η τουριστική σεζόν έχει ανοίξει εδώ και εβδομάδες, αλλά οι... προμήθειες αναλώσιμων υλικών, φαίνεται ότι βρίσκονται ακόμα στον... δρόμο.
Την ίδια στιγμή το υπουργείο εξακολουθεί να... βρίσκεται σε βαθειά νιρβάνα χωρίς να αντιλαμβάνονται αυτοί που θα όφειλαν, ότι αυτού του είδους οι ελλείψεις που καταγράφονται, εκθέτουν πολλαπλώς τη χώρα αλλά και τον πολιτισμό μας.

Βάζουν χρήματα από την τσέπη τους
Για να μην εξευτελιζόμαστε σε χιλιάδες επισκέπτες μας καθημερινά, αλλά και για να τηρηθούν οι βασικοί υγειονομικοί όροι, οι υπάλληλοι και τα στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας που υπηρετούν στη Ρόδο και σε άλλα νησιά του νομού μας, έχουν προχωρήσει στην αγορά σαπουνιών, καθαριστικών και χαρτιών υγείας, σε κοινόχρηστες τουαλέτες που βρίσκονται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους , καλύπτοντας έτσι στον βαθμό που μπορούν τις ανάγκες που παρουσιάζονται.

Χρήματα από την τσέπη τους, αναγκάζονται επίσης και βάζουν και οι εργατοτεχνίτες καθώς τα κονδύλια που τους διαθέτει το Υπουργείο Πολιτισμού για να μεταβούν στις δουλειές τους είναι από ελάχιστα έως και μηδαμινά.


Την ίδια ώρα τσεπώνουν εκατομμύρια από τα εισιτήρια
Την ίδια στιγμή που όλα αυτά διαδραματίζονται στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, το υπουργείο πολιτισμού, «τσεπώνει» χιλιάδες ευρώ καθημερινά (!) από τα εισιτήρια που κόβει στους αρχαιολογικούς χώρους της Λίνδου, της Καμείρου, της Φιλερήμου, στα Μουσεία της Ρόδου και βέβαια στους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους των νησιών μας.

Το σύνολο των εισπραχθέντων ποσών, από τα εισιτήρια αλλά και τα ενοίκια που λαμβάνει το Υπουργείο Πολιτισμού από τη Ρόδο, εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στους παραπάνω τομείς.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί επισήμως εδώ και αρκετές μέρες η κεντρική υπηρεσία, από τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο νησί της Ρόδου αλλά δυστυχώς, μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα