Επιτυχημένο το «1ο International Martial Gala Rhodes»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «1ο INTERNATIONAL MARTIAL GALA  RHODES» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρεαλιστικής Μάχης I.S.U από 26 έως 28 Μαΐου, στο κλειστό της Καλλιθέας και στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου DAS INTERNATIONAL AND SOUTH AEGEAN  (DAS STREET FIGHTING) στη Ρόδο.

 Η εν λόγω διοργάνωση ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νησί μας, διότι αθλητές από διαφορετικά στυλ μπορούσαν να διαγωνιστούν σε μια πληθώρα αγωνισμάτων και διαγωνισμών για κάθε ασκούμενο στις πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα.

Τα αγωνίσματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν ήταν τα εξής: best kick, best punch, ultimate striker, τεχνικές αυτοάμυνας, σενάρια δρόμου, knifefighting, stickfighting, free fights light contact
Η συμμετοχή ήταν  πολύ μεγάλη, καθώς  παρουσία είχαν σχολές από τη Ρόδο: (ROUBINIS TEAM, ATHANASIOU TEAM (MARD), BILLY΄S TEAM, VALAKIS TEAM ( MALLIOS), TSIMETTAS TEAM,  Αθήνα: (LAIMODETIS TEAM,) Σύρο (NOMIKOS TEAM, και Μεγάλη Βρετανία (PETER BROWN TEAM), με αθλητές ηλικίας 5 ετών έως 44.


Καθ’ όλο το τριήμερο, εκτός των αγώνων, πραγματοποιήθηκαν και σεμινάρια αυτοάμυνας και ρεαλιστικής μάχης από τους Λαιμοδέτη Ιωάννη 9ο dan DAS STREETIFIGHTING και Peter Brown 9o dan KEMPO JUJITSU, στο ξενοδοχείο EDEN ROCK και στη σχολή DAS STREETFIGHTNG TEAM ROUBINIS.

Όλοι οι συμμετέχοντες  έδειξαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τους αγώνες, γι’ αυτό το επόμενο ραντεβού προγραμματίστηκε για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αφού στόχος των διοργανωτών είναι να παραμείνουν θεσμός όσον αφορά το νησί και την Ομοσπονδία, με συμμετοχή περισσότερων συλλόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργανώθηκαν αγώνες KNIFEFIGHTING και STICKFIGHTING σε οκτάγωνο κλουβί, κάτι που προγενέστερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.
Η I.S.U. θα ήθελε  να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες, δάσκαλους και αθλητές για τη στήριξη τους, τον αντιδήμαρχο Ρόδου Κωνσταντίνου Αθηνόδωρο, τους διαχειριστές του κλειστού γηπέδου Καλυθιών Σαχινίδη Θεόδωρο και Σκάρταδο Θεόδωρο  καθώς επίσης και το κατάστημα ΄΄ΣΟΥΣΑΜΙ΄΄ ιδιοκτησίας Σκουτέλη Αλέξη, για την αμέριστη προσφορά του στη διεξαγωγή της διοργάνωσης.