Εκδήλωση του συλλόγου Μικρασιατών Ρόδου

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ρόδου, σε συνεργασία με τα Γ.Α.Κ (Γενικά Αρχεία του Κράτους), Αρχεία Ν. Δωδεκανήσου, εν όψει της παγκόσμιας ημέρας αρχείων και στα πλαίσια της έρευνας και μελέτης της ζωής των Μικρασιατών πριν το 1922, διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία – συζήτηση για τη Μάκρη και το Λιβίσι, την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 18.30’, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ρόδου – Αίθουσα Καραγιάννη.  

Η υπό σύσταση Εταιρεία Ιστορικών Ερευνών «Η ΛΥΚΙΑ», με έδρα την Αθήνα, προσκαλεί τους Μακρινούς / Λιβισιανούς της Ρόδου, αλλά και όλους τους φίλους ενδιαφερόμενους Μικρασιάτες και μη, στην εκδήλωση:

«Μάκρη και Λιβίσι Μικράς Ασίας. Το Χθες, το Σήμερα, το Αύριο»
Με την εκδήλωση ξεκινά από τη Ρόδο μια περιοδεία ενημέρωσης, στα πλαίσια της προσπάθειας διάσωσης της προσφυγικής μας μνήμης, που θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση του 1ου Απανταχού Ανταμώματος Μακρινών Λιβισιανών – Καλοκαίρι 2017.

Στην εκδήλωση θα γίνει αναφορά στην ιστορία, την παρούσα κατάσταση του Λιβισιού, την πορεία της ιστορικής έρευνας και τις μελλοντικές δράσεις.
Παρακαλούμε τους φίλους και συμπατριώτες να μεταφέρουν το κάλεσμα σε όσες οικογένειες γνωρίζουν, προτρέποντας τη νέα γενιά να συμμετάσχει, ώστε να πάρει τη σκυτάλη στη γνώση και το χρέος προς τους προγόνους.

Καλοδεχούμενα οποιαδήποτε διαθέσιμα οικογενειακά αρχεία – έγγραφα – φωτογραφίες – μαρτυρίες – κειμήλια, ώστε να φωτογραφηθούν με το πέρας της εκδήλωσης και να ενσωματωθούν στο ήδη υπάρχον σημαντικό οικογενειακό αρχείο, το οποίο σύντομα θα γίνει προσβάσιμο σε όλους ψηφιακά.

Ομιλητές:
1. Ευαγγελία Αχλάδη, Ιστορικός Τουρκολόγος
2. Τάσος Κακλαμάνης, Χημικός Μηχανικός, Ερευνητής
Συντονιστές:
- Μιχάλης Τριανταφύλλου, Ξεναγός – Ερευνητής
- Κυριάκος Χονδρός, Συγγραφέας – Ερευνητής
- Ειρήνη Τόλιου, προϊσταμένη των ΓΑΚ Αρχείων Ν. Δωδεκανήσου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, με μικρασιάτικα τραγούδια, μέρος του συγκροτήματος «Οι Μενεξέδες», υπό τη διεύθυνση του κ. Στάθη Μανούσου.