Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις παραλίες

Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις παραλίες

Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για τις παραλίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1020 ΦΟΡΕΣ

Κατατέθηκε χθες, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, από το Δήμο της Ρόδου, μέσω του προϊσταμένου της νομικής του Υπηρεσίας κ. Θόδωρα Παπαγεωργίου, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΤΑΔ.

Με την αίτηση, ζητείται η αναστολή των διαδικασιών του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ και η μη υπογραφή μισθωτηρίων-συμφωνητικών και παράδοση χώρων στους ενδιαφερομένους που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της. Παράλληλα, με αίτημα προσωρινής διαταγής, το οποίο θα δικαστεί την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Ρόδου, θα εξεταστεί το αίτημα του Δήμου για έκδοση άμεσης διαταγής μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, να μην παραχωρήσει καμία διαδικασία του διαγωνισμού και, σε κάθε περίπτωση, να παραμείνει η πραγματική και νομική κατάσταση των ακτών, όπως έχουν.

Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Παπαγεωργίου, ο Δήμος Ρόδου αισιοδοξεί ότι η έκβαση της υπόθεσης θα είναι θετική, δεδομένου ότι με αλλεπάλληλες συμβάσεις, από το 1979 μέχρι σήμερα, για 38 ολόκληρα χρόνια, ο Δήμος βρίσκεται στη χρήση των ακτών, έχοντας θεμελιώσει δικαίωμα προσδοκίας για τη συνέχιση του δικαιώματός του αυτού, το οποίο άλλωστε είναι λειτουργικό, δηλαδή αποβαίνει τελικά υπέρ του τοπικού οφέλους και σύμφωνα με τις από το Σύνταγμα υποχρεώσεις του Κράτους να παρέχει κάθε συνδρομή στους ΟΤΑ, τόσο για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων όσο και για την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη θα ασκήσουν παρέμβαση υπέρ του Δήμου οι ομπρελάδες και οι επιχειρηματίες θαλασσίων μέσων αναψυχής και καντινών οι οποίοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα στους διαγωνισμούς του Δήμου Ρόδου, έχοντας διορίσει δικηγόρο τους τον κ . Κώστα Χαλκιά.

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης