Λέρος: Επιστολή της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ στην 2η ΥΠΕ

Λέρος: Επιστολή της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ στην 2η ΥΠΕ

Λέρος: Επιστολή της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ στην 2η ΥΠΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 213 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή που απευθύνεται στην 2η Υ.ΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου (ΕΙΘΕΛ) αναφέροντας τα εξής:

Η ΕΙΘΕΛ υπενθυμίζει στην Διοίκηση της 2ης Υ.ΠΕ και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για πολλοστή φορά την απόφαση των Ιατρών της Ένωσης για διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων των μονάδων υγείας δράσης της.
Με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης της 2ης Υ.ΠΕ για μετακίνηση αγροτικού Ιατρού από το Νοσοκομείο – Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ στο Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ για 15 ημέρες , τονίζει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα , αντίθετα τα περιπλέκουν ,δεδομένου τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στις ανωτέρω υγειονομικές μονάδες.

Για την Ε.Ι.ΘΕ.Λ τέτοιου τύπου λύσεις χαρακτηρίζονται «του ποδαριού» δείχνοντας προχειρότητα και μη γνώση της κατάστασης.
Το Νησί της Πάτμου αυτή την εποχή και για μερικούς μήνες κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες και εκατοντάδες εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις, είναι σταθμός εκατοντάδων σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοιων. Λύσεις «μπαλώματα» τέτοιου τύπου είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.

Το K.Y. Πάτμου είναι απαραίτητο να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό, με Ιατρούς ειδικευμένους που να καλύπτουν τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών.
Το πρόβλημα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι χρόνιο και αποδεικνύει την μη ύπαρξη βούλησης επίλυσης του, διαχρονικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ καλεί την Διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε σύσκεψη. Να επισκεφτούν τις υγειονομικές μονάδες δράσης Λέρο, Πάτμο, Λειψούς, Αγαθονήσι και Αρκιούς , να συζητηθούν τα προβλήματα και να δοθούν οριστικές λύσεις .

Η Ε.Ι.ΘΕ.Λ δράττοντας της ευκαιρίας υπενθυμίζει τις πάγιες διεκδικήσεις της:
- ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.
- ΣΤΑΘΕΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ (6ωρο, 5ημερο, 30ωρο με μια εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη ημέρα).
- ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ.
- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων