Στο εδώλιο 34χρονος Αλβανός που κατείχε μικρή ποσότητα ηρωίνης

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα βρεθεί αύριο, 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής ο οποίος είχε συλληφθεί στο τέλος Ιανουαρίου 2010, να έχει κρυμμένες στα άπλυτα ρούχα ποσότητες ηρωίνης!

Ο αλλοδαπός που έχει ήδη κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για αυτή την υπόθεση, θα επιχειρήσει ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να μειώσει την ποινή φυλάκισης 4 ετών και το χρηματικό πρόστιμο των 5000 ευρώ που του έχει επιβληθεί.
Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Νικήτας Μπόλκας.

Τον 34χρονο εντόπισαν στις 25 Ιανουαρίου 2010 στις 8 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, να κινείται με το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν και σε έρευνα που έκαναν βρήκαν μέσα στο όχημα του μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα και στο σπίτι του αλλοδαπού όπου εντόπισαν δύο ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 42,6 γραμμαρίων καθώς και ποσότητα ηρωίνης καθαρού βάρους 0,6 γραμμαρίων. Επίσης στην κατοχή του 34χρονου Αλβανού βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.400 ευρώ που σύμφωνα με την αστυνομία, προέρχεται από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του 34χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκε ο 34χρονος δήλωσε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και μάλιστα προσκόμισε και σχετική πραγματογνωμοσύνη που αποδείκνυε τους ισχυρισμούς του. Ο ίδιος είπε πως διαμένει αρκετά χρόνια στο νησί μας, έχει σταθερή δουλειά, οικογένεια και πως τις ποσότητες που βρέθηκαν στη κατοχή του, δηλαδή συνολικά 50 γραμ. ηρωίνης, τα είχε προμηθευτεί λίγες μέρες πριν τη σύλληψη του από άγνωστο Αλβανό έναντι του χρηματικού ποσού των 700 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Τελικά όμως με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο 34χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.