Έπαυσε η δίωξη για την ασέλγεια στους ανήλικους

Έπαυσε η δίωξη για την ασέλγεια στους ανήλικους

Έπαυσε η δίωξη για την ασέλγεια στους ανήλικους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση ενός 33χρονου Σύριου που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων προσφύγων ασχολήθηκε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα λόγω έλλειψης εγκλήσεως και έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη. Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς τρεις ένορκοι ζήτησαν να κηρυχθεί ο κατηγορούμενος αθώος.

Ο 33χρονος Σύριος που αρνείται τα όσα του καταλογίζονται ισχυρίστηκε δια του συνηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη ότι τις ημέρες που φέρεται να διέπραξε το αδίκημα, εκείνος ήταν άρρωστος με πυρετό και δεν είχε πάει στη θάλασσα.

Μάλιστα επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του αυτό κατέθεσαν στο δικαστήριο και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης. Ο ίδιος είπε επίσης πως υπήρχε κίνητρο για την καταγγελία αυτή, αφού αμέσως μετά η διαδικασία έκδοσης άδειας παραμονής για τους ανήλικους και τις οικογένειες τους ήταν εύκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν αρχές Οκτωβρίου 2016 στις διωκτικές αρχές της περιοχής, οι δύο ανήλικοι πρόσφυγες και οι γονείς τους.

Τα δύο παιδιά με τις οικογένειες τους, όπως και ο Σύριος με τη δική του οικογένεια φιλοξενούνται στο hot spot της Λέρου και το περιστατικό φέρεται να εκτυλίχθηκε πριν από περίπου 15-20 ημέρες την ώρα που τα παιδιά έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Τότε ο 33χρονος Σύριος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος των δύο ανήλικων παιδιών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από το Λιμεναρχείο Λέρου η οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, όπου η ανακρίτρια στη συνέχεια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 33χρονο αλλοδαπό.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη στις 6 Οκτωβρίου 2016 το πρωί στη Λέρο, μεταφέρθηκε στην Κω και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο