Ρόδος: Απολύονται οι συμβασιούχοι και καλούνται να πληρώσουν κιόλας!

Ρόδος: Απολύονται οι συμβασιούχοι και καλούνται να πληρώσουν κιόλας!

Ρόδος: Απολύονται οι συμβασιούχοι και καλούνται να πληρώσουν κιόλας!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1601 ΦΟΡΕΣ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Δημαρχείου, πραγματοποίησαν, χθες το μεσημέρι, συμβασιούχοι του Δήμου της Ρόδου, μετά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία οδηγούνται σε απόλυση αλλά καλούνται να επιστρέψουν και χρήματα!

Παρόντες ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο της Ρόδου, δηλώνοντας τη στήριξή τους προς τους συμβασιούχους.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φώτης Μπακίρης, ανέφερε ότι, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία τους η οποία χθες είχε συνάντηση με τον Υπουργό, μετά την κατάληψη του γραφείου του που έγινε προχθές, περίμεναν να παρουσιάσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να λυθεί το πρόβλημά τους.

Αυτό που διεκδικούν είναι τη μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πλέον για το Δήμο της Ρόδου και, βέβαια, για τους Δήμους ανά τη χώρα.

Ο αριθμός των συμβασιούχων του Δήμου της Ρόδου, υπενθυμίζεται ότι είναι γύρω στους 130 από το 2015 μέχρι σήμερα που ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους μέχρι τα τέλη του 2017. Είχε δημιουργηθεί ένα πρόβλημα με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και δόθηκε μία προσωρινή λύση από τους παρέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπακίρης, η απόφαση του Ελεγκτικού περιλαμβάνει τρία κατηγορηματικά «όχι» στην ανανέωση των συμβάσεων και για το 2015 και για το 2016. Αφήνει, όμως, ένα μικρό παράθυρο που θα πρέπει να πατήσει η κυβέρνηση μια και οι εισηγητές παραδέχονται ότι, οι εργαζόμενοι αυτοί, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ευελπιστούν, λοιπόν, ότι σ’ αυτό θα πατήσει η κυβέρνηση για να κάνει νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά της, το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου από την παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, κα Ντέπυ Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι, φθάσαμε στο σημείο την Παρασκευή το βράδυ το Ελεγκτικό Συνέδριο να βγάλει αυτό που περίμεναν όλοι, κόλαφο για τους εργαζόμενους αφού έχει να κάνει με απολύσεις και για επιστροφή δεδουλευμένων.

Είπε, ακόμη, ότι και στη Ρόδο έχει δημιουργηθεί μία Επιτροπή αγώνα εδώ και δύο μήνες περίπου, ότι οι εργαζόμενοι είναι εδώ, αγωνίζονται και την Πέμπτη θα συμμετάσχουν στην απεργία που, έστω και την τελευταία στιγμή, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία πήρε απόφαση να στηρίξει τους εργαζόμενους. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επισημάνει ότι στην αρχή είχε μία ιδιόμορφη θέση καθώς μιλούσε για όρους και προϋποθέσεις. Και δήλωσε:

«Εμείς λέμε ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και καμία προϋπόθεση, να μονιμοποιηθούν. Είμαστε κοντά τους, τους στηρίζουμε από την αρχή του αγώνα τους, ζητάμε την μετατροπή των συμβάσεών τους σε μόνιμου αορίστου γιατί το δικαιούνται. Οι εργαζόμενοι αυτοί μπήκαν με ΑΣΕΠ, δουλεύουν σχεδόν δύο χρόνια σε έναν πολύ ευαίσθητο τομέα που είναι η καθαριότητα, και ειδικά στον τόπο μας που έχει τουρισμό, και αν τυχόν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν στο δρόμο, ανοίγει ένα μεγάλο κομμάτι, ανοίγει η πόρτα ξεκάθαρα για ιδιωτικοποίηση».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Σύλλογο Υπαλλήλων του δήμου Ρόδου και την Ένωση Εργατοϋπαλληλικού προσωπικού στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Οι σύλλογοι υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου σε συνεδρίαση την Δευτέρα 19- 6 -2017 στην οποία παραβρέθηκε η Επιτροπή Αγώνα για τους συμβασιούχους της καθαριότητας στο Δήμο Ρόδου με αφορμή την απόφαση του Ελ. Συνεδρίου , Δηλώνουν πως:

Απέναντι σ’ αυτή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον κυβερνητικό εμπαιγμό εμείς ως μόνη λύση πλέον απαιτούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:
• Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας και έχουν πάρει παράταση στις συμβάσεις τους με το νόμο 4429/2016 .
• Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ.
• Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Κοινωνίας.
Εργαζόμενοι που στο σύνολό τους αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στους Δήμους για πολλά χρόνια.

Επίσης αποφάσισαν για την Τρίτη 20-6-2017 και ώρα 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου.
Κλιμάκωση του αγώνα με την συμμετοχή
στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕ ΟΤΑ την
Πέμπτη 22-6-2017

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα.

Τα αδιέξοδα όμως της κυβέρνησης δεν θα φορτωθούν στην πλάτη των εργαζομένων που θα διεκδικήσουν δυναμικά την παραμονή τους στην δουλειά, την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε Αορίστου Χρόνου διότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και που πλέον αποτελεί την μόνη πολιτική διέξοδο , το βάρος της οποίας θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο