Τρία χρόνια με αναστολή για τη ληστεία στο κυλικείο

Τρία χρόνια με αναστολή για τη ληστεία στο κυλικείο

Τρία χρόνια με αναστολή για τη ληστεία στο κυλικείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος με το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων 25χρονος που κατηγορείται ότι με την απειλή μαχαιριού κατάφερε να αφαιρέσει 74 ευρώ από το κυλικείο του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον κατηγορούμενο, ο οποίος κατά την ακροαματική διαδικασία επεσήμανε για ακόμη μία φορά ( τα ίδια είχε πει και στην ανάκριση) ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία ελάμβανε για αρκετό καιρό και φαρμακευτική αγωγή πως είναι και χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως εξαιτίας όλων αυτών έκανε αυτά που κατηγορείται. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Αναστάσιος Διάκος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:45 το βράδυ.

Εκείνη την ώρα στο χώρο του κυλικείου του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκονταν η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος του κυλικείου, ηλικίας 44 και 22 ετών, όταν ξαφνικά εισήλθε ο 25χρονος ο οποίος κρατώντας ένα μαχαίρι τους είπε: «Κορίτσια καλησπέρα γίνεται ληστεία»!

Οι δύο γυναίκες σαστισμένες από το γεγονός έβγαλαν από το ταμείο το ποσό των 74 ευρώ και του το παρέδωσαν.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο δράστης ενημέρωσε τις δύο γυναίκες ότι είναι τοξικομανής και χρειάζεται τα χρήματα για να πάρει την δόση του. Στην συνέχεια ο δράστης έφυγε ανενόχλητος με το χρηματικό ποσό που του παρέδωσαν οι δύο γυναίκες, οι οποίες ενημέρωσαν ωστόσο τις διωκτικές αρχές του νησιού μας για το συμβάν.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αξιοποιώντας την περιγραφή του νεαρού που διέπραξε την ληστεία, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν μια ημέρα μετά, γύρω στις 10.30 το βράδυ της επόμενης μέρας (Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016), στην πόλη της Ρόδου.

Σε βάρος του 25χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου