Ελλάδα Όμορφη, Γεμάτη Φως!

Ελλάδα Όμορφη, Γεμάτη Φως!

Ελλάδα Όμορφη, Γεμάτη Φως!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Mαίρη Παπανδρέου

Η Μουσική παράσταση του Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου «Το Παλατάκι», σηματοδότησε το ‘κλείσιμο’ της φετινής χρονιάς, δίνοντας με συγκινητικό τρόπο, το στίγμα της Πατρίδας μας «Ελλάδα Όμορφη Γεμάτη Φως», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο την Πέμπτη 15.6.

Τα 23 χρόνια της δημιουργικής παρουσίας του Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου «Το Παλατάκι», με το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και την Υπεύθυνη Νηπιαγωγό Βαλασία Βαρδέλλη, εντυπωσιάζει ευχάριστα με το αισιόδοξο μήνυμα: «Η νεολαία του αύριο», μας δίνει όλα τα εχέγγυα για μια καλύτερη και δημιουργική κοινωνία.

Η Υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου Βαλασία Βαρδέλλη, στη σύντομη αλλά μεστή ομιλία της, αναφέρθηκε στην επιλογή του τίτλου της εκδήλωσης, λέγοντας: «Ελλάδα Όμορφη Γεμάτη Φως», είναι ο τίτλος της φετινής καλοκαιρινής μας γιορτής, αφιερωμένη στην μαγεία του Ελληνικού φωτός και στον τόπο που μεγαλώσαμε, στον τόπο που ονειρευόμαστε καθημερινά». «Θα σας παρουσιάσουμε χορευτικά, συνδυασμένα με υπέροχα τραγούδια, και ποιήματα που μυρίζουν θάλασσα, αλμύρα, θυμάρι και βασιλικό και αστράφτουν σαν ηλιαχτίδες, αφιερωμένα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, που δίδαξε υψηλά ιδανικά και έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο το μεγαλείο της Ελληνικής Ψυχής». «Τα παιδιά θα σας απαγγείλουν έργα του μεγάλου ποιητή και θα σας δώσουν μηνύματα που τόση ανάγκη έχει σήμερα ο τόπος μας».

Ευχαρίστησε επίσης εγκάρδια, τους συνεργάτες της και του γονείς των παιδιών, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και την αγάπη τους προς τα παιδιά. Πραγματική «μαγική βραδιά», με ένα «ταξίδι ελπίδας και χαράς», που τα παιδιά ταξίδεψαν τους παριστάμενους, «στους ήχους, στο χρώμα και στο φως της Ελλάδας, μιάς Ελλάδας ιδανικών και απαράμιλλης ομορφιάς, που ξεπηδά μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών μας».

Η κα Βαλασία Βαρδέλλη, ολοκλήρωσε την συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία της με τους στίχους του Ελύτη: «Ας γίνουμε όλοι άνεμοι για το χαρταετό και χαρταετοί για τον άνεμο, ακόμη και όταν ουρανός δεν υπάρχει».

Πλούσιο πρόγραμμα, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών, από τα Προ-Προνηπιακά Τμήματα, τα Τμήματα Μικρών, και τα Τμήματα Νηπιαγωγείου, ανέδειξαν και απέδειξαν την οξυδέρκεια των μικρών παιδιών και την άριστη απόδοσή τους. Απέδειξαν πως η σωστή παιδεία, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διάπλαση του Ήθους, της Γνώσης, των Ιδανικών, της συνεργατικότητας και τον αλληλοσεβασμό των μικρών παιδιών, που είναι οι αυριανοί πολίτες της χώρας μας.

Η κα Βαλασία Βαρδέλλη, εξήγησε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης της ικανότητας των μικρών παιδιών για «σωματικό έλεγχο, αυτοπειθαρχία, τη συνειδητοποίηση βαθύτερης σημασίας της ομαδικής δημιουργίας και τη μεγάλη χαρά της αποδοχής τους από ένα κοινό».

Επιστήμονες όπως Παιδοψυχολόγος, Παιδίατρος, Ειδική Γυμνάστρια, η εκμάθηση Η.Υ. και αγγλικής γλώσσας, σεμινάρια και συναντήσεις με γονείς, επισκέψεις των παιδιών σε Οργανισμούς, οι αυριανοί πολίτες, από αυτή την τρυφερή ηλικία, οικοδομούν υγιή προσωπικότητα και «εκφράζουν συναισθήματα, αναπτύσσουν τη φαντασία τους, αγαπούν κι αναγνωρίζουν την Τέχνη ως ανάγκη». Η Παιδοψυχολογία διδάσκει ότι η φαντασία των παιδιών, οδηγεί στην «δημιουργικότητα».

αν έμπειρη Παιδαγωγός η κα Βαλασία Βαρδέλλη, αναφέρθηκε και στη σημασία της «υπομονής και επιμονής για την επίτευξη κοινών στόχων, αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης στον συμμαθητή/συνάνθρωπο», που ως κίνητρα ζωής, οδηγούν στην ατομική αλλά και κοινωνική πληρότητα.

Μια εξαιρετικά συγκινητική και πολυεπίπεδη επιτυχημένη εκδήλωση, που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους

Mαρία Kαρίκη: Όταν νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν...