Η αντεπίθεση από τα πιτσιρίκια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Η αντεπίθεση από τα  πιτσιρίκια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Η αντεπίθεση από τα πιτσιρίκια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 353 ΦΟΡΕΣ

Το μέλλον του συλλόγου θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων

Ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της ζωής, κι αν πραγματικά κάτι σε κάνει να ξεπερνάς τους σκοπέλους της, ή ό, τι τέλος πάντων μπορεί να πάει πίσω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου, είναι η προνοητικότητα.

Το τι υπάρχει ένα αληθινά σημαντικό ερέθισμα και η ενίσχυση για να πας μπροστά σε κάθε τομέα. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι οι δυσάρεστες εκπλήξεις στον αθλητισμό είναι το… αλατοπίπερο και το έναυσμα ώρες ώρες, αν συμμετέχεις σ’ αυτόν, να γίνεις καλύτερος και ν’ ανασυνταχθείς για την επόμενη πρόκληση. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών-Γυναικών της Πάτρας το περασμένο σαββατοκύριακο, ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ταξίδεψε-και δικαιολογημένα-με φιλοδοξίες.

Έχοντας μια αποστολή από τις δυνατότερες της διοργάνωσης, στόχευε σε μια βαθμολογική συγκομιδή τέτοια, που θα έδινε ώθηση και στους αθλητές όπως επίσης της αθλήτριές του στις μικρότερες κατηγορίες για το άλμα παραπάνω. Στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο όμως συνωμότησε το… σύμπαν ώστε χα χαθούν βαθμοί, όχι γιατί οι προσπάθειες των αθλητών ήταν αποτυχημένες αλλά γιατί η τύχη κάπου αλλού… κοίταζε.

Εμπόδια …εκτοξεύτηκαν από τον ένα διάδρομο στον άλλο, αθλήτρια μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο μετά τον τερματισμό της κι ένα σωρό προβλήματα τραυματισμών από το… πουθενά είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει η αποστολή μισή και να μην υπάρχει έτσι η δυνατότητα διεκδίκησης μεταλλίων από-αποδεδειγμένα-σημαντικές μονάδες για το σύλλογο.

Η αποστολή στην πόλη της Αχαΐας γι’ άλλη μια φορά λειτούργησε υποδειγματικά, αλλά εντός σταδίου οι βαθμοί λόγω της ατυχίας δεν ήταν οι αναμενόμενοι. Αυτό φαίνεται πάντως πως ουδόλως πτόησε τους προπονητές αλλά και τους διοικούντες στον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, αφού αύριο και την Κυριακή στα Τρίκαλα θα διοργανωθεί το Πανελλήνιο για τους Παίδες και τις Κορασίδες.

Εκεί μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές-αθλήτριες ηλικίας 16-17 ετών αλλά και μικρότεροι-ες βάσει των άρθρων της σχετικής προκήρυξης. Είναι κατά κάποιον τρόπο μια …αντεπίθεση από το μέλλον του συλλόγου και όσα παιδιά αναδείχθηκαν μέσα από τη σωστή αναπτυξιακή δουλειά όλου του σχήματος κι ενός σωστά δομημένου προγραμματισμού. Χωρίς φυσικά να έχουν στο μυαλό τους το τι συνέβη στην Πάτρα, τα παιδιά της αποστολής για τη θεσσαλική πόλη είναι έτοιμα απλώς να κάνουν αυτό που μπορούν. Κι αν το κάνουν, τότε η ατυχία στο Παμπελοποννησιακό θα αποτελεί απλώς μια ανάμνηση κακή ή αλλιώς, την ευκαιρία ανασύνταξης και συνειδητοποίησης του ότι στον αθλητισμό το παιχνίδι πολλές φορές δεν το ορίζει ο αθλητής…

Η αποστολή του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 αναχωρεί σήμερα αεροπορικώς για την Αθήνα κι από κει τα μέλη της θα ταξιδέψουν οδικώς με ναυλωμένο πούλμαν έως τον τελικό προορισμό τους. Αρχηγός της θα είναι ο Μανώλης Κρητικός, ενώ από τους προπονητές στη Θεσσαλία θα βρεθούν οι Σταμάτης Μάγος, Φώτης Κουμεντής, Κώστας Τσαταλός και Μαρία Παρδαλού. Από τους γονείς συνοδοί θα’ ναι ο Σπύρος Ράμμος με τον Παντελή Μωραΐτη.

Γνωρίζοντας και από τις προηγούμενες αποστολές το κομμάτι της οργάνωσής τους, όλα τα μέλη που τις απαρτίζουν λειτουργούν με γνώμονα την ασφάλεια πάνω απ’ όλα και κατά δεύτερον το χαρακτήρα σε κάθε αγώνα. Αυτό σημαίνει απλώς πως όλες αυτές οι ώρες μετακίνησης από τη μια πόλη στην άλλη έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή των αθλητών-αθλητριών σε μια σημαντική για το σύλλογο διοργάνωση και όχι με οτιδήποτε… εξωαγωνιστικό. Ο στόχος είναι γνωστός και καθορίζει το χαρακτήρα της κάθε αποστολής.
Οι αθλητές-αθλήτριες του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 που θα συμμετάσχουν στους αγώνες είναι οι παρακάτω

Παίδες
Παναγιώτης Πανσεληνάς (δέκαθλο), Νικόλαος Μήλιος (δέκαθλο), Ηλίας Τοτολίδης (110μ. μ’ εμπόδια, 4χ100), Άγγελος Παπαγρηγορίου (110μ. μ’ εμπόδια, επί κοντώ), Αλέξανδρος Παθιάκης (επί κοντώ, 4χ100), Σάββας Ρούσσος (400μ’ μ’ εμπόδια, 4χ100), Νίκος Αγγελής (επί κοντώ, 4χ100), Γεώργιος Ζαλογιάννης (100μ., 200μ.), Ιωάννης Σαββίγκος (3.000μ.) Συμεών Πετρόπουλος (400μ. μ’ εμπόδια, 4χ100)

Κορασίδες
Κατερίνα Σφακιανάκη (100μ. μ’ εμπόδια), Σμάρω Μωραΐτη (100μ. μ’ εμπόδια), Νίκη Ράμμου (σφύρα), Καλλιόπη Σκαρπέτη (1500μ., 3.000μ.), Νικολέτα Κουτή (έπταθλο), Φωτεινή Μάγου (έπταθλο), Μιχαέλα Κλωνάρη (800μ.).

Τα καμπ του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 για το καλοκαίρι
Αυτή τη στιγμή ο σύλλογος της Καμείρου λειτουργεί ως υπόδειγμα οργάνωσης διοικητικής δομής αλλά και αναπτυξιακού πλάνου. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που αναγνωρίζουν και στον ΣΕΓΑΣ την τελευταία επταετία βλέποντας κάθε χρόνο την… εκτόξευση στην πανελλήνια κατάταξη με αθλητές κι αθλήτριες από τα σπλάχνα του συλλόγου περισσότερο. Έτσι, φέτος το πρόγραμμα έχει ως στόχο να φέρει πάνω απ’ όλα κοντά στον αθλητισμό όσο περισσότερα παιδιά γίνεται.

Από την Τρίτη 4 Ιουλίου στο τμήμα της Σορωνής υπό την εποπτεία της Ευδοκίας Πλατέλλα από διοικητικής πλευράς, θα λειτουργήσει τμήμα μαθημάτων κολύμβησης στην παραλία των Καλαβαρδών σε συνεργασία με τους καθηγητές φυσικής αγωγής, Φώτη Κουμεντή και Φιλήμονα Μιχαλάκη. Για εγγραφές ή πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνήσουν στο ΚΕΠ Σορωνής 22410 42344 και στο Φιλήμονα Μιχαλάκη στο 6946703565.

Τα μαθήματα θα γίνονται Τρίτη και Παρασκευή 15.00-16.00, 16.00-17.00 και 17.00-18.00.

Παράλληλα, τα τμήματα στη Ρόδο συνεχίζουν την εκπληκτική δουλειά τους από τις δύο προπονήτριες, Μαρία Παρδαλού και Λένα Καντζίδου. Κι εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν μέσα από το στίβο και την κολύμβηση, ενώ υπεύθυνη από πλευράς διοίκησης είναι η Ιφιγένεια Καπιτάνου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Μαρία Παρδαλού στο 6945085445 και την Ιφιγένεια Καπιτάνου στο 6934055193.

Για περισσότερα νέα από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και τα προγράμματά του, υπάρχει και το προφίλ στο facebook.

Διαβάστε ακόμη

Με 28 μετάλλια επέστρεψαν οι «Πιγκουίνοι» από τη Χαλκίδα!

Ανατροπές προγνωστικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκάκι Γυναικών

Στις εγκαταστάσεις του Κένταυρου ο πρόεδρος κι ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας

Σε αγώνα στη Γαλλία η Ειρήνη Παπαδημητρίου Σταμπόρη

Ο διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου σε υψηλότερο επίπεδο!

Α’ Κατηγορία ΕΠΣΔ: Έμεινε και μαθηματικά ο Κλεάνθης

Μοναδικές εμπειρίες για τους Παίδες του Κολοσσού στο Μαρμαρίς

Καλή η παρουσία της Κωνσταντίνας Ρεντοπούλου στο «Hereya Open» της Σόφιας