Με τρία πλωτά ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα

Με τρία πλωτά ασθενοφόρα εξοπλίζεται το Λιμενικό Σώμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 359 ΦΟΡΕΣ

Τις τεχνικές λεπτομέρειες για την προμήθεια, τον ειδικό εξοπλισμό και τη στελέχωση τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι ως πλωτά ασθενοφόρα και θα παρέχουν υπηρεσία στο μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου, συζήτησαν χθες σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χρηματοδότηση της προμήθειας των τριών σκαφών, έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας Κύπρου με 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Τα συγκεκριμένα σκάφη εκτός τη στελέχωσή τους από λιμενικούς θα έχουν γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, ενώ θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά ενός ασθενούς που χρήζει περίθαλψης.

Τα σκάφη θα δραστηριοποιούνται σε όλα τα νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων και του Βόρειου Αιγαίου, ενώ θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μεταναστών και προσφύγων. Η προκήρυξη για την προμήθεια των τριών σκαφών αναμένεται να γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ από το επόμενο καλοκαίρι θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας