Ο Χρήστος Νικολόπουλος στην Κάλυμνο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στην Κάλυμνο

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 407 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή το βράδυ, 18 τρέχοντος και στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, οι προσκεκλημένοι του Αναγνωστηρίου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ» είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά τον αειθαλή μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο στο … αμαρτωλό όργανο που ο ίδιος λάτρεψε και που το απογείωσε με το σπάνιο ταλέντο του τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης μάγεψε, πράγματι, με τη δεξιοτεχνία του, την αμεσότητά του, τη σεμνότητά του, τη συνολική του παρουσία. Με τον δικό μας Νίκο Κούρο στα πλήκτρα και τη Ζωή Παπαδοπούλου στο τραγούδι αποζημίωσαν τους τυχερούς αποδέκτες της μοναδικής μουσικής αυτής βραδιάς, αυτούς που αψήφησαν τον ανταριασμένο καλύμνικο ουρανό.



Προηγήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Νικολόπουλου με τίτλο: «Η Ζωή μου… τα τραγούδια μου», που αποτελεί ουσιαστικά τη βιογραφία του μεγάλου δημιουργού, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κώστας Μπαλαχούτης.


Ο συγγραφέας, διακεκριμένος ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού, βαθύς γνώστης του χώρου και με πλατιά και πολύπλευρη σπουδή του απέραντου ελληνικού μουσικού τοπίου, ακτινογράφησε μέσα σε λίγα λεπτά με γλαφυρότητα και σαφήνεια τον άνθρωπο, τον δημιουργό και καλλιτέχνη Χρήστο Νικολόπουλο.


Έχει χρηματίσει επί μακρόν δ/ντής των μουσικών περιοδικών «Δίφωνο» και «Όασις» και σήμερα είναι δ/ντής στο ogdoo.gr. Άνθρωπος με πολλές περγαμηνές στο χώρο του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, αφού έχει επιμεληθεί με επιτυχία καλλιτεχνικά προγράμματα και παραστάσεις. Συγγραφέας κι άλλων βιογραφιών μεγάλων καλλιτεχνών του χώρου της μουσικής, αλλά και, εσχάτως, ανερχόμενος στιχουργός.



Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του επιβεβαίωσε δια ζώσης την ποιότητα του χαρακτήρα του, αυτή που μόνο από τις οθόνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε άπαντες διαμορφώσει.


Λιτός, αληθινός, προσηνής, αγέρωχος κι αγέραστος. Παρότι έχει κατακτήσει με την εργατικότητά του, το ταλέντο του και την αξιοσημείωτη αντοχή του τους μουσικούς αιθέρες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, παραμένει προσγειωμένος, σεμνός, γήινος. Παραμένει ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Στο τέλος ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος υπέγραψε αφιερώσεις στα βιβλία του που μέσα σε λίγα λεπτά γίνανε ανάρπαστα.

Διαβάστε ακόμη

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα

Υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Κατερίνα Βουρεξάκη- Ταμπουρατζή