Σπείρα Αλβανών στο εδώλιο για την διάπραξη ληστειών

Σπείρα Αλβανών στο εδώλιο για την διάπραξη ληστειών

Σπείρα Αλβανών στο εδώλιο για την διάπραξη ληστειών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 371 ΦΟΡΕΣ

Στις αρχές Ιουλίου στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων

Υπόθεση που αφορά την «δραστηριότητα» Αλβανικής «σπείρας» στο νησί μας, η οποία διέπραττε ληστείες αποσπώντας χρήματα και κοσμήματα σημαντικής αξίας, θα απασχολήσει στις αρχές Ιουλίου, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το καλοκαίρι του 2016 και για αυτήν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον 7 άτομα, Αλβανικής καταγωγής τα οποία φέρονται να διέπραξαν στο νησί μας δύο ληστείες και μία κλοπή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τους 7 εμπλεκόμενους Αλβανούς, οι τέσσερις ηλικίας έχουν ταυτοποιηθεί και μάλιστα ο ένας εξ αυτών ηλικίας 36 ετών, βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2016, ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση σωματεμπορίας – μαστροπείας στο Φαληράκι της Ρόδου.

Εκτός από τον 36χρονο στην ίδια «σπείρα» φέρεται να εμπλέκεται ο 33χρονος αδελφός του και δύο ακόμη συμπατριώτες τους ηλικίας 45 και 29 ετών αντίστοιχα, καθώς επίσης και άλλοι 3 Αλβανοί τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού

Εγκλήματος. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των άλλων, ο 45χρονος και ο 29χρονος βρίσκονταν και παράνομα στην χώρα μας.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 5 Ιουλίου και συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κ.κ. Βάσια Παπαγεωργίου, Άκης Δημητριάδης, Δήμος Μουτάφης και Κώστας Αβδελής.

Σύγχρονοι μέθοδοι έρευνας από την αστυνομία
Για την εξιχνίαση της υπόθεση, δούλεψαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αρκετούς μήνες, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους επιστημονικής έρευνας και συνδυαστικής ανάλυσης στοιχείων - ευρημάτων σχετικά με τη σύνθεση, τους επιμέρους ρόλους και την επιλογή του στόχου τους.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε συλλογή και σάρωση γενετικού υλικού των δραστών, άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ανάλυση των τηλεφωνικών διασυνδέσεων τους από την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών. Όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από τις παραπάνω έρευνες οδήγησαν στους δράστες, στα σπίτια ορισμένων εκ των οποίων ακολούθησε έρευνα και εντοπισμός επιβαρυντικών στοιχείων σε βάρος τους.

«Πλούσια» η δράση τους
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται με αφορμή την διερεύνηση της υπόθεσης ληστείας που είχε σημειωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.
Πιο συγκεκριμένα, η ληστεία είχε σημειωθεί στο Φαληράκι της Ρόδου, όπου άγνωστοι δράστες με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να αφαιρέσουν χρυσά κοσμήματα και χρήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015. Οι ένοικοι του σπιτιού απουσίαζαν από το σπίτι και οι τρεις άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν ένα παράθυρο κατάφεραν να εισέλθουν στο εσωτερικό της οικίας. Όταν επέστρεψε ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης με την αλλοδαπή Ουκρανικής καταγωγής σύζυγο του, οι δράστες ήταν μέσα και μέσα σε λίγα λεπτά με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν διαδοχικά.

Οι άγνωστοι δράστες αφού αφαίρεσαν μέσα από το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού κυρίως τιμαλφή, δηλαδή ρολόγια, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα καθώς και χρήματα, τράπηκαν σε φυγή. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως τρεις εκ των μελών της «σπείρας» είχαν μπει στο σπίτι του ζευγαριού υπό την καθοδήγηση του 36χρονου έγκλειστου Αλβανού. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν ο αλλοδαπός να γνώριζε το ζευγάρι και τα χρήματα που είχε καθώς εκείνο το διάστημα ήταν ελεύθερος.

Η δεύτερη περίπτωση στην οποία φέρονται να «χτύπησαν» οι δράστες αφορά ληστεία στις Καλυθιές της Ρόδου σε βάρος ζευγαριού ηλικίας 53 και 61 ετών, το οποίο οι δράστες έδεσαν και χτύπησαν προκειμένου να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρυσαφικά αξίας 30.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ!
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα στις 7 Αυγούστου 2015. Το ζευγάρι των ημεδαπών κοιμόταν στο σπίτι του που βρίσκεται στον πρώτο όροφο, στις Καλυθιές.

Οι τρεις άνδρες φορώντας σκουρόχρωμα ρούχα και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, μπήκαν σε αυτό από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και χωρίς κανέναν ενδοιασμό που στο σπίτι βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες τους ξύπνησαν, και αφού τους σήκωσαν από το κρεβάτι, τους ακινητοποίησαν δένοντας τους με σεντόνια!
Στην συνέχεια και καθώς ήδη ο ένας εκ των δραστών είχε εντοπίσει το χρηματοκιβώτιο που διέθετε το ζευγάρι, άρχισαν να χτυπούν τόσο την 53χρονη όσο και τον 61χρονο, τον οποίο και πίεζαν προκειμένου να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου!

Τελικά ο 61χρονος άνοιξε το χρηματοκιβώτιο, οι δράστες αφαίρεσαν από αυτό το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα χρυσά κοσμήματα αγνώστου αξίας, πήραν και άλλα 1200 ευρώ που βρήκαν στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας και τράπηκαν σε φυγή.
Περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα ενημερώθηκε η Άμεσος Δράση για την ληστεία και προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ξεκίνησαν τις έρευνες.

Σημειώνεται πως ο 61χρονος που αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του είχε μεταφερθεί και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, ενώ οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν και στην 53χρονη σύζυγο του η οποία και στην συνέχεια εξήλθε.
Τέλος οι δράστες κατηγορούνται για την κλοπή ποσού 10.000 ευρώ από το σπίτι 28χρονου στην πόλη της Ρόδου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κλοπή είχε σημειωθεί στις 26 Απριλίου 2015 οπότε και οι δράστες αφού παραβίασαν το σπίτι του 28χρονου μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Και αυτή η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διεξήγαγε τις έρευνες για την διαλεύκανση της.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου