Ρόδος: Αύξηση 57% στη ζήτηση για τουριστικά καταλύματα από ξένους

Ρόδος: Αύξηση 57% στη ζήτηση για τουριστικά καταλύματα από ξένους

Ρόδος: Αύξηση 57% στη ζήτηση για τουριστικά καταλύματα από ξένους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 534 ΦΟΡΕΣ

Η ζήτηση των πελατών από το εξωτερικό για την αγορά ή την ενοικίαση ακίνητης περιουσίας στη Ρόδο έχει αυξηθεί κατακόρυφα αυτό το έτος. Αυτή η είδηση χαροποιεί την εταιρεία ακινήτων «Engel & Völkers», η οποία διατηρεί μεσιτικό γραφείο στο νησί, με τη πλειοψηφία των πελατών να προέρχεται από τη Γερμανία.

Μάλιστα, στο πρώτο τρίμηνο του 2017 η ζήτηση των ξένων για την αγορά ή την ενοικίαση ακίνητης περιουσίας στη Ρόδο αυξήθηκε κατά 57% περίπου και ο τζίρος κατά 60%, με τον ακμάζοντα τουριστικό τομέα να αποτελεί τη κύρια αιτία αυτής της ανοδικής τάσης.


Συγκεκριμένα, η Λίνδος, οι Πεύκοι και τα Βληχά στην ανατολική ακτή της Ρόδου, τα Κοσκινού και τα Αφάντου στη βόρεια ακτή του νησιού, καθώς και οι περιοχές Κιοτάρι, Γεννάδι και Λαχανιά στη νότια Ρόδο αποτελούν τις πιο περιζήτητες περιοχές στην ακίνητη αγορά του νησιού, με τους περισσότερους ενδιαφερόμενους να προέρχονται με διαφορά από τη Γερμανία, καθώς το ποσοστό των Γερμανών επί του συνόλου των ενδιαφερομένων ανέρχεται στο 50%.

Έπειτα ακολουθούν πιθανοί αγοραστές από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τις υπερπόντιες χώρες.
Άλλωστε, η Ρόδος αποτελεί μια άκρως δημοφιλή ακίνητη αγορά για τους ξένους, καθώς χαρακτηρίζεται από ήπιο κλίμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξασφαλίζει μια καλή υποδομή για τους ξένους και εκτελεί απευθείας πτήσεις για πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

* Μετάφραση του Χρήστου Γιαννούτσου από άρθρο της εφημερίδας Griechenland Zeitung, φοιτητή του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα.

Διαβάστε ακόμη

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ