Ο Καρπάθιος Γιώργος Β. Γεραπετρίτης, νέος τακτικός καθηγητής

Ο Καρπάθιος Γιώργος  Β. Γεραπετρίτης, νέος  τακτικός καθηγητής

Ο Καρπάθιος Γιώργος Β. Γεραπετρίτης, νέος τακτικός καθηγητής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1288 ΦΟΡΕΣ

Του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο συμπατριώτης μας, από τις Μενετές Καρπάθου, Γιώργος Β. Γεραπετρίτης εξελέγη παμψηφεί νέος Τακτικός Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκλογή του κ. Γεραπετρίτη έγινε την Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017, από Ειδικό Σώμα Εκλεκτόρων Καθηγητών.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Οξφόρδης, Λονδίνου και Χάρβαρντ. Είναι σήμερα Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Υπήρξε Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Βρετανικού Συμβουλίου, του Γαλλικού Συμβουλίου Επικρατείας και του German Marshall Fund των ΗΠΑ, καθώς και σύμβουλος σε πολλά υπουργεία και μέλος πολυάριθμων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών.

Ο Καθηγητής Γεραπετρίτης συνέγραψε 6 επιστημονικά βιβλία και περίπου 100 συμβολές (άρθρα και μελετήματα) σε Eλληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι επίσης συνεκδότης 2 συλλογικών επιστημονικών έργων. Πραγματοποίησε περισσότερες από 100 ομιλίες σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική.

Έχει μεγάλο αριθμό παραστάσεων ως δικηγόρος στο Συμβούλιο Επικρατείας και ως νομικός παραστάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μεγάλων εταιρειών στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Έλαβε διεθνές βραβείο το έτος 2015 για την παρουσία του ως δικηγόρος ιδιωτών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο.

ΜΗΝΑΣ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Επίτιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου

Διαβάστε ακόμη

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής