Ξεσπάθωσαν κατά της ΕΤΑΔ για το θέμα των παραλιών

Ξεσπάθωσαν κατά της ΕΤΑΔ για το θέμα των παραλιών

Ξεσπάθωσαν κατά της ΕΤΑΔ για το θέμα των παραλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 571 ΦΟΡΕΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι προχθές το βράδυ

Δεν εγκαταλείπει ο Δήμος της Ρόδου το θέμα με τις παραλίες της ΕΤΑΔ, ειδικά μετά την «απειλητική» επιστολή που απέστειλε αυτή στο Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, αφού το δημοτικό συμβούλιο, στην προχθεσινή συνεδρίασή του, ομόφωνα αποφάσισε να τον εξουσιοδοτήσει για όλες τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος και την ανάθεση στους πληρεξούσιους δικηγόρους του να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο για να σταματήσουν τη διαδικασία που έχει ξεκινήσει.

«Ξεσπάθωσαν», προχθές το βράδυ, όλες οι παρατάξεις του δ.σ. κατά της ΕΤΑΔ και των όσων προωθούνται ενώ κάποιοι…αναρωτήθηκαν που είναι οι βουλευτές μας και δη οι κυβερνητικοί.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και εκπρόσωποι των δραστηριοποιούμενων στις παραλίες αυτές, με τον Πρόεδρο των ομπρελάδων της πόλης, κ. Λευτέρη Πάμπαλη να κάνει λόγο για μία απελπιστική κατάσταση την οποία βιώνουν. «Εμείς θέλουμε οι παραλίες να επιστρέψουν στη Ρόδο», ήταν η έκκληση που έκανε προς το Σώμα. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι, με νόμο, όλη η δημόσια περιουσία έχει μεταφερθεί στο υπερταμείο και θύμισε ότι αύριο, Δευτέρα, θα διεξαχθεί η επαναληπτική δημοπρασία για τα άγονα πόστα. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο αφορά στις παραλίες της ΕΤΑΔ, η απώλεια εσόδων για το Δήμο είναι της τάξεως των 500 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνέχεια, επέστησε την προσοχή προς τους ενδιαφερόμενους λέγοντας ότι, εάν βγει ένας και πάρει το προτιμησιακό, τότε χάνονται όλα τα πόστα σε ακτίνα εκατό μέτρων! Και ότι βέβαια αυτό που γίνεται αφορά μόνο τρία νησιά στην Ελλάδα. «Δηλαδή, δεν είναι κρίσιμο για το χρέος αλλά είναι κρίσιμο για το Δήμο», είπε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Στράτος Καρίκης κάλεσε τον Δήμαρχο να πει πως μπορεί το Σώμα νομικά να στηρίξει τους ανθρώπους αυτούς και υπογράμμισε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να στερηθεί έσοδα 500 χιλιάδων ευρώ. «Είναι εντελώς παράλογο αυτό που συμβαίνει και στο νομικό δεδομένο», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Υψηλάντης, από την πλευρά, τόνισε και εκείνος ότι η χώρα δεν σώζεται με τη διαχείριση από την ΕΤΑΔ ορισμένων παραλιών σε κάποιες περιοχές της επικράτειας. Πιστεύει ότι, αντιθέτως, δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα σε παραλίες που αποξενώνονται από τη σχέση τους με τον τόπο. Αναρωτήθηκε, επίσης, τι νόημα θα έχει η παρέμβαση και οι παροχές του Δήμου σ’ αυτές τις παραλίες. Αυτοί-συνέχισε-πέρα από το να εισπράξουν στην ουσία δεν θα ξοδέψουν φράγκο για τη συντήρηση και την αναβάθμισή τους.
Όπως είπε, θα πρέπει να είναι διεκδικητική η στάση που θα κρατήσουν για να αποδοθούν οι παραλίες στο Δήμο.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Τάκης Πότσος είπε, μεταξύ άλλων, ότι είναι δομημένα τα πάντα για να στείλουν αυτούς τους ανθρώπους σπίτια τους και ότι θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο κόσμος. «Που είναι οι βουλευτές; Εξαφανισμένοι», είπε.

Με αγωνιστική διάθεση ήταν η τοποθέτηση του εντεταλμένου για τις παραλίες, κ. Βασίλη Ψυλλάκη, ο οποίος είπε ότι δεν δέχεται να μεταφέρονται οι παραλίες σε Ταμεία για να πληρώσουμε το χρέος αφού είναι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα για την ελεύθερη πρόσβασή τους.

«Η πράξη αυτή που έγινε τελευταία είναι εχθρική, ανέντιμη», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι σ’ αυτό βρίσκουν συμπαραστάτες και τους βουλευτές. Μάλιστα, με γλαφυρό τρόπο περιέγραψε τη στάση τόσο του κ. Δημήτρη Γάκη όσο και του σημερινού Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού πριν γίνουν βουλευτές.
Αίσθηση, όμως, προκάλεσε η τοποθέτηση του Δημάρχου ο οποίος και έκλεισε τη συζήτηση και αφού είπε ότι η ΕΤΑΔ συνεχίζει να μας εμπαίζει, αποκάλυψε ότι του απέστειλε…απειλητική επιστολή ότι θα αντιμετωπίσει τις ευθύνες (σ.σ. ποινικές, διοικητικές, αστικές), εφόσον καθυστερήσει η διαδικασία των παραλιών.

Μάλιστα, ζήτησε από το Σώμα να την αναλάβουν αυτή την ευθύνη και είπε, στη συνέχεια, ότι καλώς έκαναν οι άνθρωποι και μπήκαν στις παραλίες και καλώς προσφεύγουν αύριο στα Διοικητικά Δικαστήρια. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο Δήμος, όπως τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της ΕΤΑΔ, και το Σώμα έδωσε την ομόφωνη έγκρισή του.

Ο Υφυπουργός
Αργά το βράδυ, και αφού είχαν αποχωρήσει οι συμβασιούχοι της καθαριότητας και μετά την παραπάνω συζήτηση…έκανε την εμφάνισή του στη συνεδρίαση ο συμπατριώτης μας Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος, εκτός αιθούσης, είχε άτυπη συνομιλία με εκπροσώπους των δραστηριοποιούμενων στις παραλίες καθώς και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Μέσα στη συνεδρίαση, ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της παραχώρησης στο Δήμο κατά κυριότητα της Ροδιακής Έπαυλης και ευχαρίστησε για τη συμβολή τους μία σειρά από κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη, ο οποίος είναι «κόκκινο πανί» για το Δήμο της Ρόδου!
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος είπε ότι τώρα θα πρέπει να δούμε το θέμα της χρηματοδότησης των έργων που θα πρέπει να γίνουν στο εμβληματικό κτίριο μέσα σε μία πενταετία ενώ ζήτησε να έρθουν και άλλα κτίρια κατά πλήρη κυριότητα στο Δήμο.

Διαβάστε ακόμη

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας