Γ. Χατζημάρκος: Άμεση λύση μόνο αν αποδεχτεί η ΔΕΥΑΡ ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Γ. Χατζημάρκος: Άμεση λύση μόνο αν αποδεχτεί  η ΔΕΥΑΡ ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Γ. Χατζημάρκος: Άμεση λύση μόνο αν αποδεχτεί η ΔΕΥΑΡ ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 813 ΦΟΡΕΣ

Την εναλλακτική πρόταση, ως έσχατη λύση, να αποδεχτεί η ΔΕΥΑΡ ότι, το νησί βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να διασφαλιστεί η υδροδότησή του το συντομότερο έκανε γνωστή, μιλώντας στον notosnews ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως είπε, αλλάζουν όλα, οι όροι και οι προϋποθέσεις, σε διοικητικό και νομικό επίπεδο, προκειμένου να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης της Ρόδου. Έκτακτες λύσεις δικαιολογούνται μόνο σε έκτακτες καταστάσεις, τόνισε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι αν δεν αποδεχθεί η ΔΕΥΑΡ την κρισιμότητα της κατάστασης, δεν μπορεί να υπάρξει άμεση λύση.

Από προχθές το απόγευμα που έγινε γνωστή η αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στα γραφεία της Περιφέρεια πραγματοποιούνται διαδοχικές συσκέψεις, με τους νομικούς συμβούλους της προκειμένου αύριο να κατατεθεί η αίτηση θεραπείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο Γιώργος Χατζημάρκος χθες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, με την κατάθεση της αίτησης θεραπείας το μείζον ζήτημα, έγκρισης της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι μαχητό και πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Παράλληλα ο κ. Χατζημάρκος μίλησε για τα συνεχή προβλήματα που προκλήθηκαν από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση της καθημερινής διαχείρισης και συντήρησης του Φράγματος Φαδουρά, προβλήματα που προκάλεσε το "παρακράτος της Ρόδου", όπως το χαρακτήρισε, με ένα μπαράζ καταγγελιών που προκάλεσαν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και έφεραν τη Ρόδο στη σημερινή κατάστση. "Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για το κράτος των Αθηνών και να μιλήσουμε για το παρακράτος της Ρόδου" ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως συμφέροντα που δεν είναι αμιγώς οικονομικά αλλά και πολιτικά, δεν διαστάζουν να βάλουν τη Ρόδο σε περιπέτειες, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, με μόνο στόχο να πλήξουν πολιτικά τον αντίπαλό τους, δηλαδή τη σημερινή περιφερειακή αρχή.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο