Τρία άτομα κατηγορούνται για τη φωτιά σε “Χάρλει”

Τρία άτομα κατηγορούνται  για τη φωτιά σε “Χάρλει”

Τρία άτομα κατηγορούνται για τη φωτιά σε “Χάρλει”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1571 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου τρία άτομα κατηγορούμενα για τη φωτιά που προκλήθηκε πριν από τρία χρόνια σε σταθμευμένη μηχανή «Χάρλεϊ» στην Κολώνα και σε αποθήκη στ’ Ασγούρου.

Σε βάρος των τριών ανδρών που συνελήφθησαν στα τέλη Αυγούστου 2014, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για εμπρησμό από πρόθεση από κοινού κατά συρροή από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού με χρήση φωτιάς κατά συρροή για τις οποίες και σήμερα θα λογοδοτήσουν ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής, Γιώργος Κυπραίος και Παναγιώτης Καρύδης.
Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που χειρίστηκε την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Αυγούστου 2014 όταν προκλήθηκε πυρκαγιά σε μοτοσικλέτα μάρκας HARLEY DAVIDSON που ανήκει σε Ιταλό υπήκοο, ο οποίος και δήλωσε ότι την είχε σταθμεύσει έξω από την Κολώνα περίπου 11.15 το βράδυ για να πάει στην δουλειά του που ήταν εντός της Παλιάς Πόλης.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που έκαναν οι πυροσβέστες διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα βρισκόταν περίπου 20 μέτρα μακριά από το σημείο που την είχε παρκάρει ο ιδιοκτήτης πεσμένη από την αριστερή πλευρά της και έλειπε και η τάπα από το ρεζερβουάρ το οποίο βρισκόταν στο επάνω μέρος της. Αυτόπτης μάρτυρας δε κατέθεσε ότι την ώρα της πυρκαγιάς δύο άτομα έφευγαν τρέχοντας από το σημείο, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα και σβησμένα τα φώτα. Από την έρευνα των πυροσβεστών διαπιστώθηκε ότι το όχημα ανήκει στον 35χρονο, ο οποίος προσήχθη και εξεταζόμενος ομολόγησε τον εμπρησμό της μοτοσικλέτας με συνεργό του τον 25χρονο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι δύο δράστες αφού μετακίνησαν την μοτοσικλέτα από την αρχική της θέση την μετέφεραν σε παρακείμενο σημείο του πάρκινγκ, αφαίρεσαν την τάπα του ρεζερβουάρ, την ρίξανε κάτω για να χυθεί από αυτό βενζίνη και στη συνέχεια με έναν αναπτήρα άναψαν φωτιά, από την οποία καταστράφηκε το κάθισμα, το ντεπόζιτο και διάφορα πλαστικά και καλώδια της μηχανής.

Στο πλαίσιο της απολογίας του ο 35χρονος είπε επίσης πως στην συνέχεια μαζί με τον 25χρονο και άλλα δύο άτομα πήγαν σε βενζινάδικο γέμισαν τέσσερα μικρά μπουκαλάκια με βενζίνη και μετέβησαν σε αποθήκη στα Κοσκινού όπου υπάρχει η λέσχη φίλων της μοτοσικλέτας HARLEY DAVIDSON. Όταν έφθασαν εκεί έσπασαν το τζάμι του παράθυρου της πλαϊνής εισόδου, έριξαν την βενζίνη στο εσωτερικό της και έβαλαν φωτιά.

Ο ένας εκ των δύο τελευταίων ατόμων παρουσιάστηκε στην Πυροσβεστική και αποδέχτηκε την συμμετοχή του στον εμπρησμό της αποθήκης στα Κοσκινού, η οποία από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς ο εσωτερικός χώρος της, δηλαδή ηλεκτρικά σκεύη, διάφορα έπιπλα, η ξυλεία της στέγης και τα ελενίτ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο