Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής και η σχέση του με τη Ρόδο!

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής και η σχέση του με τη Ρόδο!

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής και η σχέση του με τη Ρόδο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 352 ΦΟΡΕΣ

Από χθες το μεσημέρι, ο Κώστας Μίσσας είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της εθνικής ανδρών, ύστερα από ένα μακρόχρονο «σίριαλ» για το ποιος τελικά θα ήταν ο εκλεκτός της Ομοσπονδίας για τη «νευραλγική» αυτή θέση.

Ο Μίσσας μπορεί να είναι μία μάλλον απρόσμενη επιλογή ωστόσο αποτελεί τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών» για την ΕΟΚ καθώς έχει περάσει από πάρα πολλά πόστα (προπονητής της εθνικής γυναικών, της εθνικής νέων ανδρών, τεχνικός υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος για τα κορίτσια κλπ.) και μάλιστα με πολύ μεγάλες επιτυχίες. Μία από αυτές, μάλιστα, σημειώθηκε σε ροδίτικο έδαφος και ανήκει στα «χρυσά» κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ!

Το καλοκαίρι του 2009 η Ρόδος ανέλαβε την τελευταία τεράστια μπασκετική διοργάνωση στο νησί που δεν ήταν άλλη από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας νέων ανδρών, με αθλητές όπως ο Κώστας Παπανικολάου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Μπόγρης, ο Κώστας Σλούκας κ.ά. (πολλά από αυτά τα παιδιά θα τα καθοδηγήσει πλέον στην Ανδρών), κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο μέσα σε ένα κατάμεστο Βενετόκλειο!

Ο Κώστας Μίσσας έχει πολλούς φίλους στη Ρόδο κι έχει κατά καιρούς αποδεχθεί προσκλήσεις ανθρώπων του τοπικού μπάσκετ, είτε για να μιλήσει σε σεμινάριο προπονητών, είτε για να συμβουλέψει τα παιδιά της μικτής Δωδεκανήσου, όπως είχε συμβεί το Μάιο του 2014, επίσης στο Βενετόκλειο.

Για όσους δεν γνωρίζουν καλά τον καινούριο ομοσπονδιακό τεχνικό της «επίσημης αγαπημένης» των Ελλήνων, να αναφέρουμε ότι ο Κώστας Μίσσας γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1953, διετέλεσε καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για 35 χρόνια, είναι μέλος Ε.Ε.Δ.Ι.Π. του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών και διδάσκει στη Σχολή Προπονητών της FIBA Europe (FECC).

Είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας γυναικών του Ολυμπιακού ενώ έχει σχεδιάσει κι επιμελείται το πρωτοποριακό πρόγραμμα μικρών ηλικιών (ΝΟΥΣ) του Προμηθέα Πατρών. Έχει γράψει δυο βιβλία με θέματα το Μίνι-Μπάσκετ και «Φιλοσοφία Προπονητικές Κατευθύνσεις». Αποτελεί τον εμπνευστή και δημιουργό του προγράμματος ενημέρωσης κι επιμόρφωσης Γονέων, παραγόντων, αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τη δημιουργία αθλητικών ημερίδων σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!

Γ’ Εθνική – 32η Αγωνιστική: Πλήρης δράση σήμερα και αύριο

ΑΕΡΑ: Με ενδεκάδα ανάγκης στο Μαρκόπουλο