"Μου έστησαν παγίδα", ισχυρίζεται ο εφοριακός

"Μου έστησαν παγίδα", ισχυρίζεται ο εφοριακός

"Μου έστησαν παγίδα", ισχυρίζεται ο εφοριακός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1553 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο και ζητήθηκε η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά την προσαγωγή τους ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο εφοριακοί από την Κρήτη, που εντοπίστηκαν προχθές το πρωί από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ρόδου, έπειτα από καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου ότι του ζήτησαν χρήματα για να μην του βεβαιώσουν φορολογική παράβαση!

Οι δύο υπάλληλοι ηλικίας 54 και 40 ετών αντίστοιχα συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Μανώλη Κουτσούκο προσήχθησαν χθες το πρωί ενώπιον της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και ζήτησε τη διενέργεια περαιτέρω προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο έχει διαπραχθεί το ποινικό αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας που βαραίνει τους δύο άνδρες, σύμφωνα και με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Όπως είναι γνωστό, οι δύο εφοριακοί δεν υπηρετούσαν στην υπηρεσία της Ρόδου, αλλά είχαν έρθει στο νησί μας, στο πλαίσιο εντολής ελέγχων που είχαν πάρει από την υπηρεσία τους, μαζί με άλλους συναδέλφους τους.

Τέτοιο έλεγχο φέρονται να έκαναν και σε κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην πόλη της Ρόδου από όπου και κατηγορούνται ότι έλαβαν το ποσό των 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους όταν συνελήφθησαν στην περιοχή του Νιοχωριου.

Για την υπόθεση εκδόθηκε και ανακοίνωση από την αστυνομία η οποία αναφέρει τα εξής:
«Συνελήφθησαν χθες (27.06.2017) το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών ηλικίας 54 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι προχθές (26.06.2017) το βράδυ ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα ενοικιάσεως οχημάτων ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του καταστήματος ότι διαπίστωσαν οικονομική παράβαση και του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να μη προβούν στη βεβαίωσή της.

Το γεγονός καταγγέλθηκε χθες το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ και τέθηκε σε επιτήρηση το κατάστημα, όπου μετέβησαν οι υπάλληλοι για να λάβουν από τον υπεύθυνο τα χρήματα.

Μετά την ολοκλήρωση της δωροληψίας και κατά την έξοδό τους από το κατάστημα, οι υπάλληλοι ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και βρέθηκε στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Σημειώνεται ότι για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με τις κατά τόπο αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νότιου Αιγαίου».

«Μου έστησαν παγίδα στη Ρόδο»
Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε στο cretalive ο 54χρονος Ηρακλειώτης εφοριακός ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα, κατά τον ίδιο, συνέβησαν στην επίσκεψη του κλιμακίου των Εφοριακών από το Ηράκλειο.

"Βρεθήκαμε στη Ρόδο από την περασμένη Παρασκευή - εξηγεί στο cretalive - μαζί με το συνάδελφό μου. Την πρώτη μέρα σαρώσαμε το νησί στους ελέγχους. Πάνω από 40 επιχειρήσεις και καταστήματα ελέγξαμε, κόβοντας αρκετά πρόστιμα για παραβάσεις και μας παραπέμπει σε δημοσίευση της τοπικής εφημερίδας «Ροδιακή» που αναφερόταν σε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που βρίσκεται στο νησί για να κάνει ελέγχους. Ανάμεσα στους ελεγχόμενους ήταν και εκείνος που μας κατήγγειλε.

Δεν βρήκαμε κάτι το μεμπτό στην επιχείρησή του, αν εξαιρέσει κανείς πως ήταν συνταξιούχος και είχε κάποια ζητήματα με τους εργαζόμενους που απασχολούσε. Κι ενώ ετοιμαζόμαστε να φύγουμε από την επιχείρησή του, μας προέτρεψε να πάμε και απέναντι σε άλλη ομοειδή επιχείρηση που απ´ ότι καταλάβαμε είχε ανταγωνιστική σχέση με εκείνον.

Ψάξτε και τον απέναντι μας προέτρεψε και μάλιστα μας παρέδωσε και φωτοτυπίες τιμολογίων του άλλου επαγγελματία τα οποία ζήτησε να ελέγξουμε. Εμείς φύγαμε και την επόμενη πήγαμε πράγματι και κάναμε έλεγχο στη συγκεκριμένη επιχείρηση στην οποία όμως δεν είδαμε κάτι φορολογικά κολάσιμο. Τον πήραμε τηλέφωνο για να του επιστρέψουμε τα τιμολόγια που μας είχε δώσει και του εξηγήσαμε πως δεν βρήκαμε κάτι.

Πήγαμε στο μαγαζί του, του δώσαμε τα τιμολόγια κι εκεί φεύγοντας αφού μας ευχαρίστησε μας έδωσε ένα χάρτη της Ρόδου, διαφημιστικό της επιχείρησης του, μέσα στον οποίο είχε κρύψει τα 300 ευρώ. Μάλιστα μας ζήτησε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε τη Ρόδο να του κρατάμε ρακί!

Πριν προλάβουμε να βγούμε από την επιχείρηση του, μπούκαρε η αστυνομία και βρήκαν πάνω μας το χάρτη με τον οποίο μας είχε παγιδεύσει."

Όπως υποστηρίζει ο 54χρονος ήταν τόσο αστεία η προσπάθεια του Ροδίτη επιχειρηματία να τους παγιδέψει χωρίς το παραμικρό στοιχείο που ο εισαγγελέας Ρόδου δεν άσκησε κάν δίωξη ενώ τους άφησε ελεύθερους χωρίς κανένα περιορισμό, δίνοντας εντολή να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση.

Ο ίδιος επικαλείται την πορεία του στην υπηρεσία και μας παραπέμπει στον προϊστάμενο του για να καταδείξει πως δεν έχει καμμιά σκιά στη μέχρι σήμερα υπηρεσιακή του πορεία»!

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο