Έκτακτη συνέλευση για το Κτηματολόγιο είχαν οι δικηγόροι

Έκτακτη συνέλευση για το  Κτηματολόγιο είχαν οι δικηγόροι

Έκτακτη συνέλευση για το Κτηματολόγιο είχαν οι δικηγόροι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 589 ΦΟΡΕΣ

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου με μοναδικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στο Κτηματολόγιο της Ρόδου.

Η συνέλευση έγινε με αφορμή την τοποθέτηση συγκεκριμένης υπαλλήλου στη θέση του διευθυντή, μετά την απομάκρυνση λόγο αργίας του προϊσταμένου της υπηρεσίας, αλλά και τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το Κτηματολόγιο Ρόδου, οι δικηγόροι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες από πλευράς Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ώστε να αλλάξει η διεύθυνση του Κτηματολογίου και παράλληλα να συνταχθεί αναφορά η οποία θα κοινοποιηθεί προς τον Άρειο Πάγο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και κάθε άλλο συναρμόδιο φορέα για τα λοιπά προβλήματα που υπάρχουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικηγόροι θα επισημάνουν στην αναφορά τους μεταξύ άλλων, τις καθυστερήσεις που υφίσταται, ως προς την καταχώρηση των πράξεων στο Κτηματολόγιο με αποτέλεσμα να τίθεται κίνδυνος για την ασφάλεια των συναλλαγών, αλλά και καθυστέρηση σε διαδικασίες πολιτών και άλλων εμπλεκομένων. Επίσης, θα τονίσουν την καθυστέρηση στην χορήγηση πιστοποιητικών ιδιοκτησίας, αφού εξαιτίας αυτού είτε δεν εκδικάζονται πολλές υποθέσεις, είτε αναβάλλονται ή ακόμη και ματαιώνονται.

Όλα τα παραπάνω επεσήμαναν τα μέλη του επιστημονικού συλλόγου της περιοχής μας, ότι έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση και να μην τηρούνται ούτε η νομοθεσία αλλά ούτε και οι προθεσμίες στη υπηρεσία του Κτηματολογίου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Διαβάστε ακόμη

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου